A teázás több mint egy filtert belelógatni egy csészébe, majd kihalászni pár perc múlva, végül futtába meginni. A teaivás egy szertartás, amelyet kössünk egy napszakhoz, amikor egy picit megpihenünk. Eláruljuk a tökéletes teakészítés titkát.
Közeleg az ősz és a zakuszka épp ennek az évszaknak az étele, hisz a fő alkotóeleme a papriak és a paradicsom. Az ősz íze egyetlen falatban.
Idén 30 torta közül választotta ki a zsűri Magyarország tortáját. A nyertes édességet a Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette.
Tavasszal már alig várjuk, hogy elérkezzen a nyári gyümölcsszezon és feltankolhassuk a szervezetünket vitaminnal. Tavasztól őszig kell gondoskodnunk mindarról a vitaminkészletről, amelyből a testünk a tél folyamán gazdálkodik.
Tisztító, gyógyító hatása teszi közkedveltté ezt a fűszer- és gyógynövényt.
A szerencsesüti eredeténél már csak a receptje sokszínűbb. Imádjuk ezt az édeskés, ropogós kekszféleséget, ami sokszor találó mondanivalót tartalmaz számunkra, amelyen érdemes elgondolkodni!
Böjtöt tartani nemcsak vallási okokból lehet, a szervezetnek szüksége van néha egy kis pihenőre, húsmentes napokra, főleg a nagy húsvéti "roham" előtt.
Már javában tart a Nagyböjt, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.
A gesztenye sokféleképpen hasznosítható. Nem csak desszertet készíthetünk belőle, de például sör alapanyagként, molyriasztóként és ruhakeményítésre is használható.
Az ősz egyik legfinomabb és vitaminokban gazdak zöldsége a sütőtök. A hagyományos sütésen kívűl számos finomságot készíthetünk belőle.
Milyen szabályai vannak az ehető virágok fogyasztásának és mely virágokat érdemes megkóstolni?
Cékla sajnos ritkán kerül asztalunkra. Általában télen és csak savanyúságként fogyasztjuk Magyarországon, pedig nyártól őszig kapható a friss gyökérzöldésg és nagyon sok mindent lehet készíteni belől.