Mely gyógynövényeket és milyen dózisban használjuk a torokfájás kezelésére, és hogyan készítsünk házi szirupot?
Ugyan még nincs szezonja a gesztenyének, és az utcán, vásárokon még nem jelentek meg a gesztenyesütők, de a gesztenyemasszát bármikor beszerezhetjük és kiválló desszerteket készíthetünk belőle. Finom meglepetése lehet egy hétvégi ebédnek, vacsorának.
A teázás több mint egy filtert belelógatni egy csészébe, majd kihalászni pár perc múlva, végül futtába meginni. A teaivás egy szertartás, amelyet kössünk egy napszakhoz, amikor egy picit megpihenünk. Eláruljuk a tökéletes teakészítés titkát.
Közeleg az ősz és a zakuszka épp ennek az évszaknak az étele, hisz a fő alkotóeleme a papriak és a paradicsom. Az ősz íze egyetlen falatban.
Idén 30 torta közül választotta ki a zsűri Magyarország tortáját. A nyertes édességet a Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette.
Tavasszal már alig várjuk, hogy elérkezzen a nyári gyümölcsszezon és feltankolhassuk a szervezetünket vitaminnal. Tavasztól őszig kell gondoskodnunk mindarról a vitaminkészletről, amelyből a testünk a tél folyamán gazdálkodik.
Tisztító, gyógyító hatása teszi közkedveltté ezt a fűszer- és gyógynövényt.
A szerencsesüti eredeténél már csak a receptje sokszínűbb. Imádjuk ezt az édeskés, ropogós kekszféleséget, ami sokszor találó mondanivalót tartalmaz számunkra, amelyen érdemes elgondolkodni!
Böjtöt tartani nemcsak vallási okokból lehet, a szervezetnek szüksége van néha egy kis pihenőre, húsmentes napokra, főleg a nagy húsvéti "roham" előtt.
Már javában tart a Nagyböjt, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.
A gesztenye sokféleképpen hasznosítható. Nem csak desszertet készíthetünk belőle, de például sör alapanyagként, molyriasztóként és ruhakeményítésre is használható.
Az ősz egyik legfinomabb és vitaminokban gazdak zöldsége a sütőtök. A hagyományos sütésen kívűl számos finomságot készíthetünk belőle.