Jump to content

Mitől lesz boldog a párkapcsolat? I.

2018. 04. 06. 01:01

A harmonikus párkapcsolat titka páronként eltérő. Azonban vannak olyan alapvető dolgok, melyek elengedhetetlenek a jól működő, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolathoz.

Egy bizonyos idő után, a rózsaszín köd elillan és a kezdeti tüzes szerelem, átalakul erőteljes szeretetté. Ilyenkor sokan megijednek, és attól tartanak, hogy ez a kapcsolat romlásához vezethet. Azonban ez a folyamat, minden kapcsolatban bekövetkezik egy idő után. A szeretet ugyanúgy működtethet egy kapcsolatot, mint a kezdeti szerelmes impulzusok. Fontos azonban különbséget tenni aközött, hogy rajongásig szerelmünkként szeretjük társunkat, vagy, barátként tekintünk-e rá. Utóbbi esetén elképzelhető, hogy kifulladt a kapcsolat.

Ha két ember szereti egymást, akkor igénylik egymás társaságát, az együtt töltött idő minősége olyan, mint a kapcsolat elején. Persze mindenkinek vannak hibái, bosszantó tulajdonságai, amitől az ember időről-időre a falra mászik, de ezek mind a kapcsolatok velejárói. Ha elfogadod párod negatív tulajdonságaival együtt, és nem próbálod saját képedre formálni, az a kapcsolat sikerességét erősíti.

Pszichológiailag igazolt tény, hogy a jól működő kapcsolat alapja a megfelelő kommunikácó. A legfontosabb, hogy mindig őszintén mondjuk el a másik félnek mit érzünk, mit gondolunk, mi bánt, mi nyomaszt minket, mi az amit másképp csinálnánk, ha probléma van, azt hogyan orvosolnánk.

A kapcsolatokat a mellébeszélés, sumákolás, titkolózás rendre megmérgezi. Soha ne várjuk el párunktól, hogy kitalálja a gondolatainkat, vagy az esetleges problémáinkat. Ezzel magunk alatt vágjuk a fát, és megmérgezzük a boldog napokat. Egyenes beszéddel, sok vitától, nézeteltéréstől és sértődéstől kímélhetjük meg egymást.

Mindig mondjuk ki mit szeretünk a másikban, az embereknek ösztönösen jólesik, ha kedves szavakkal, dicsérettel illetik őket. Nincs ez másként a párkapcsolatokban sem. Ha észrevesszük a másik jó tulajdonságait és ezekben megerősítjük, az pozitívan hat majd mindkét félre!

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)