Jump to content

A leggyakoribb álmok szerelmi jelentése

2016. 06. 28. 10:16

Az álom sokszor arra világít rá, amire az életben nem figyelünk oda. De jelezheti a bizonytalanságunkat és a zavaros érzelemvilágunkat is.

Szeretkezés
Az erotikus álmok a leggyakoribbak és intenzív testérzékeléssel, gyakran kielégüléssel járnak. Az álmok útján igyekszünk kielégíteni a szexuális vágyainkat.

Szerelmi kaland
Az álombéli szerelmi kaland az ismeretlen iránti vágyunkat tükrözi, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a valós életben is ugyanezt tennénk – néha azonban jelzi, jelenlegi viszonyunkban nem vagyunk felhőtlenül boldogok.

Álom a párunkkal
Ha szerelmünkről álmodunk, ezzel megerősítjük iránta való érzésünket. Azonban ha párunk kellemetlen álomban szerepel, az a kapcsolatunkkal való elégedetlenségre utalhat.

Az ex
A volt kedvessel erotikusat álmodni bármi olyat jelenthet, ami hozzá kapcsolódik: ha fiatalok vagyunk az álomban, az akkori évek szabadságára utal, ha rossz fiú volt, akkor az izgalomra való vágyra utal. Ha sorozatosan az exről álmodunk, azt jelenti, még vágyódunk utána.

Csók
Ha álmunkban megcsókolunk valakit, az sokszor a békülésre való vágyunkat jelképezi. Ha valakivel haragban voltunk, de már kibékülnénk, az gyakran szerepel ilyen módon álmainkban.

Meztelenség
Ha mi, álmodók vagyunk meztelenek álmunkban, az általában arra utal, hogy szeretnénk megmutatni a személyiségünket. Szeretnénk őszinték lenni azzal az emberrel, aki előtt meztelenül állunk.

Ha az álomban valaki hirtelen felfedezte a meztelenségünket, és takargatni kezdjük magunkat, az a sebezhetőségünket jelképezi. Valószínűleg nem szeretnénk gyengének mutatni magunkat valakivel szemben.

Ha az álmunkban más embert látunk meztelenül, az egy leleplezett titkot szimbolizál az illetőről, egy botrányos igazságot, amit felfedeztünk róla.

További álmok jelentését ITT olvashatja.

Forrás, kép forrása: astronet.hu