Jump to content

Macska és spiritualitás, mert a kettő néha egy

2022. 02. 24. 09:48

Az évezredek során a macskák valahogy mindig a mágia részei voltak, akár fekete akár fehérvarázslásról legyen szó. A jelenkori hiedelmek még mindig túlvilági képességekkel ruházzák fel a macskát.

Sok különféle teória kering a macskákról, egyesek úgy tartják, hogy a macska megérzi a halál közeledtét, így el sem mozdul a haldokló ágya mellől, egy máik történet szerint az állatnak gyógyereje van, és az ember testén mindig oda fekszik, ahol betegség lakozik, vagy fájdalom gyötri.

Ugyanakkor vannak legendák, melyek a káros sugárzásokkal kapcsolatosak, ez kerül most górcső alá.

A népi közhiedelem szerint a macska ott készíti el a vakét, ahol sok negatív, káros sugárzás van. Ez tulajdonképpen a feng shui kedvelőinek lehet előnyös a lakásberendezés során, hiszen így könnyen kiszűrhetővé válnak a negatív impulzusú helyek a szobában. A kutya ilyen téren annyiból hasznos, hogy ő viszont csak ott eszik és alszik, ahol pozitív hatást érez.

A macskák remek radioesztéták, akik segítik a kiszűrni a negatív rezgéseket. Persze azért nem kell hirtelen átrendezni az egész lakást, ha a macska váltogatja a helyeit, hiszen legtöbbször azért odafekszik, ahol kényelmes neki.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)