Jump to content

Mindent a gyógyító kövekről 2.rész

2022. 02. 17. 09:41

A köveknek, ásványoknak tulajdonított pozitív, energizáló hatás több ezer éves múltra tekint vissza. Már az Őskorban felfedezték, mire mit kell alkalmazni gyógyulás szempontjából, ám az sem volt kérdéses, milyen követ kell beszerezni, ha az ember vagyonosodni szeretne. Ismerje meg a varázskövek világát, hátha Önnek is beválik a használata! Ma megismerheti különböző kövek, eltérő hatását.

Íme néhány kő és a kövek gyógyító és pszichológiai hatásai:

Achát: Az achát gyógyítólag hat agyi megbetegedések, agyhártyagyulladás, daganatok, bőrproblémák, emésztési problémák, fekélyek, gyulladások, epilepszia, láz, idegi problémák, hormonális betegségek, prosztata betegségek, hólyagelzáródás, vese, tüdő és szemészeti problémák esetén. Ezen kívül gyógymódot nyújt depresszió és letargia ellen, ugyanis erősíti a boldogságérzetet.

Ametiszt: Az ametiszt kiváló választásnak bizonyosul alultápláltság, cukorbetegség, fejfájás-migrén, hasnyálmirigyproblémák, légcső, mandulagyulladás , ödémák, pajzsmirigyproblémák, termékenységi betegségek, színvakság esetén. Ezen felül pszichológiailag alkalmazható akarat erősítésére, alvás javításra, bizonytalanság csökkentésére, memória javítására, önállóság elősegítésére, szeretet kifejezésének erősítésére, megérzés elősegítésére, önbecsülés növelésére.

Borostyán: A borostyánkő elősegíti a szervezet anyagcseréjét, gyógyítólag hat az asztmás megbetegedések esetén, hallásproblémákra is alkalmazható, ezen kívül vírusfertőzések, máj és hólyaggyulladás esetén is megoldást nyújthat. Lélektani hatása: Életerővel tölt fel, oldja a szorongást, csökkenti a depresszív hajlamot, de akár csak, szerencsehozó kőként is használható.

Dolomit: Növeli az élettartamot, megoldást nyújt a szív és hasnyálmirigy problémákra, valamint a lép és bőrproblémák esetén is ajánlott a használata. Csökkenti az agresszivitást és a túlzott érzékenységet.

Füstkvarc: Alkalmazható izomrendszeri, idegrendszeri problémák esetén, nemi szervi megbetegedések, alacsony vérnyomás, mellékvese és kötőszöveti problémák esetén. Ezen felül pedig depresszió csökkentő hatása is van.

Gyémánt: A gyémánt megoldás lehet az agyféltekék, az állkapocs, a belső elválasztású mirigyek, köszvény, lép, nyakszirt, nyelőcső és szemproblémák esetén. Továbbá alkalmazható olvasási zavarok, koszorúér megbetegedések, sárgaság, vérmérgezés esetén is. Elősegíti a bizonytalanság, féltékenység, idegfeszültség csökkentését, növeli az önállóságot és önbizalmat.

Jáde: Csecsemőmirigy problémák, gége, idegfájdalmak, influenza, immunrendszeri megbetegedések, menstruációs fájdalmak, vérkeringés problémák, migrén esetén alkalmazható. Növeli az önzetlenséget, higgadtságot, kifejezőkészséget, és a bátorságot.

Rózsakvarc: Választott kő lehet, kimerültség, nátha, potencia zavarok, vastagbél, alacsony vérnyomás, vérkeringés problémák, tüdő, máj és vesebetegség esetén. Elősegíti a kifejezőkészséget, a megbocsájtás képességét, a művészetek iránti fogékonyságot, csökkenti a szorongást. Köveket használhatjuk marokkőként, mely a leghatékonyabb módszer ugyanis a tenyerünkön olyan reflexzónák találhatóak, melyek minden testrészünkkel összeköttetésben vannak. Akupunktúrás megoldásként is használható, vagyis a megfelelő követ a testünk megfelelő területére helyezzük így gyógyíthatjuk magunkat naponta néhány percig.Masszázs formájában, fejünket a szemöldöktől kiindulva kifele, majd hátul az utol csigolyától szintén kifele, a megfelelő kővel.

Ezen kívül a megfelelő köveket hordhatjuk magunkkal ékszerként, nyakláncként, karkötőként, vagy medálként.


(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)