Jump to content

Hibiszkus tea jótékony hatásai

2021. 08. 30. 10:47

A hibiszkusztea nemcsak finom, de kívülről és belülről is megszépíti a bőrt.

A zöld tea bőrre gyakorolt pozitív hatásait már szinte mindenki ismeri. Azonban nem ez az egyetlen finom ital, melynek kortyolgatása megszépíti az arcot.

Azt már kevesebben tudják, hogy a hibiszkusztea rendszeres fogyasztása, valamint tisztítóként való alkalmazása is látványos eredményt hoz. 

A hibiszkusztea hatása a bőrre

Melissa Nieves bőrgyógyász szerint a virágból készült tea igen gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, főleg myricetinben. Így fogyasztása nem csak az immunrendszert erősíti, de serkenti a kollagéntermelést, illetve lassítja a kollagén lebomlását, így késlelteti a bőröregedést, és feszesebbé teszi az arcot. Emellett a kutatások azt is bizonyították, hogy a rugalmasságért felelős fehérje, az elasztin bomlását is lassítja, ennek köszönhetően pedig megelőzi, illetve csökkenti a ráncokat. 

Antioxidánsai miatt gátolja a káros szabad gyökök kialakulását, valamint semlegesíti azokat, míg a benne található antocianin erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segít megszabadulni a pattanásoktól és a pirosságtól. Csökkenti az oxidatív stressz káros következményeit, védi a sejteket, mindezáltal pedig ragyogó, élettel teli, feszes bőrt eredményez.

Kívülről is szépít

A hibiszkusztea egyébként külsőleg, pakolásként vagy arclemosóként alkalmazva is ragyogóbbá, simábbá teszi a bőrt. Az antioxidánsok és a vitaminok mellett ugyanis tartalmaz kisebb mennyiségben almasavat és citromsavat, melyek hámlasztóként funkcionálnak: eltávolítják az elhalt hámsejteket, segítik a hegek gyógyulását, halványítják a pigmentfoltokat, a pattanásokat és a mitesszereket, így tisztává, egységesebbé és puhává varázsolják az arcot.

Alkalmazásához főzz le egy adagot lehetőleg szálas, és ne filteres teából, hagyd egy kicsit hűlni, majd mosd át vele a bőrödet egy vattakorong segítségével, aztán hagyd rajta 3-4 percig. Ezután öblítsd le, a procedúrát pedig heti 2-3 alkalommal ismételd meg a kívánt eredmény elérése érdekében.

Arcpakolások fűszerekből

Egy csipetnyi fűszerrel szuper arcpakolásokat és kencéket lehet készíteni, amelyek elősegítik a kollagén termelődését, feszesebbé varázsolják a bőrt, feltöltik a ráncokat, vagy telt ajkakat varázsolnak. Az alábbiak többsége a legtöbb konyhában megtalálható, vagy könnyen beszerezhető bármelyik áruházban és bioboltban.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)