Jump to content

Ilyen, ha túl együttérző vagy

2021. 07. 14. 03:54

Az egyébként igen pozitív tulajdonság nehézségeket okozhat a pártalálásban.

Az empátia, azaz a beleérző képesség igen fontos, nélkülözhetetlen része az emberi kapcsolatoknak. Ha valaki fel tudja ismerni a másik érzéseit, az ő helyébe tudja képzelni magát, és arra törekszik, hogy megismerje a gondolatait, helyzetét, szemszögét, akkor sokkal könnyebben tud ismerkedni, sokkal nagyobb rá az esély, hogy megkedvelik. Mind a családi, mind a párkapcsolatok terén lényeges, és a munkahelyeken is megkönnyíti a beilleszkedést, valamint elősegítheti a feljebb lépést a ranglétrán is.

Az átlagnál jóval erősebb empátia viszont sajnos problémákat is okozhat, főképp a szerelem terén. Marci Moberg coach szerint ugyanis gyakori, hogy az ilyen személyiségek nehezen találnak hosszú távra párt, és szintén sokszor előfordul, hogy rendszeresen a rossz partnert vonzzák magukhoz. Elárulta, miért van ez így, és mit lehet ellene tenni.

Az együttérző lélek csapdái a párkeresésben

Az átlagnál jóval empatikusabb embereknek hatalmas szívük van, így gyorsabban közel tudnak kerülni másokhoz. Már néhány randevú után úgy érezhetik, sikerült egy hullámhosszra kerülni, szoros kapcsolatot kialakítani a partnerrel, illetve átérezni a gondolatait, a problémáit. Ez alapvetően nem okozna gondot, de a szakértő szerint az a baj, hogy emiatt hajlamosak figyelmen kívül hagyni a negatív, intő jeleket, és nem veszik észre, ha az illető nem akar komoly kapcsolatot, netalán hazudik.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)