Jump to content

Érdekes elmélet az egyiptomiakról

2021. 05. 05. 04:09

A piramisokat betűkként értelmező elmélet a sumérokkal hozza összefüggésbe az egyiptomiakat.

Ahogy felfednek egy titkot, úgy bukkan fel két másik, az a két titok pedig négyet szül. Az egyiptomi piramisok körül úgy szaporodnak a kérdések, akár a gomba. Semmi kétség, ezek az ókori építmények nem hagyják unatkozni az archeológusokat.

Elméletek sora látott már napvilágot, ki miért és hogyan építette a gízai piramisokat, milyen titkos logikát, rejtett jelentést vagy funkciót bújtathatnak az ókori építmények.

A piramisok, mint betűk

Egy rendhagyó elgondolás, mely Armando Meitől származik, a sumérokkal hozza a piramisokat összefüggésbe.Néhány évvel ezelőtt Mei a piramisokról készült műholdfelvételeket nézegetve felfigyelt rá, hogy azok formája egészen olyan, mintha hatalmas stílus íróeszközök hegyei lennének, melyeket a földbe szúrtak.

Ezen fellelkesülve, kíváncsiságból húzott néhány vonalat a piramisok sarkaitól a gigászi építmények középpontja felé, követve azt az irányt, amerre a piramis elhelyezkedik a műholdképen. Ezután ugyanezeket a vonalakat a műholdkép piramisainál is berajzolta, azok elhelyezkedési égtájának megfelelő irányba. Amikor kész lett a rajzzal, Mei felismerte, hogy a kapott vonalak a mezopotámiai, sumér ékírásos ábécé betűire hasonlítanak.

A sumérok és az egyiptomiak a tudomány eddigi álláspontja szerint nem voltak kapcsolatban, de ha Mei elmélete helytálló, akkor mégis lehetett közük egymáshoz, sőt akár egy közös, ősi civilizációt is alkothattak, melynek letűntével bontakozott csak ki külön-külön a sumér és egyiptomi kultúra.

Márpedig Mei elgondolásában lehet valami. Megfigyelte ugyanis, hogy melyik vonala melyik sumér betűre hajaz, majd azokat ismert megfelelőikkel helyettesítette be, és végül értelmes szöveget kapott.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)