Jump to content

Misztikus helyek: a Bermuda-háromszög

2018. 06. 28. 06:57

Repülők, hajók, helikopterek és emberek – a Bermuda-háromszög áldozatai. Bár magyarázat sokféle akad, egyik sem mentes az ellentmondásoktól.

Túl sok hajó és repülő tűnt már el a Bermuda – Florida – Puerto Rico által határolt területen nyom nélkül. Egyesek szerint már Kolumbusz is beszámolt rejtélyes dolgokról ezen a vidéken, de valójában 1945 után, egy amerikai légi gyakorlatban résztvevő öt repülő eltűnésekor híresült el a Bermuda-háromszög, azaz az ördög tengere. A legjellegzetesebb esetek közé tartozik az 1872-ben utasok és személyzet nélkül talált Mary Celeste nevű hajó, ami egy hónappal korábban indult el New Yorkból, majd nyomát vesztették. 1918-ban az amerikai haditengerészet Cyclops nevű hajója tűnt el a 309 fős legénységgel együtt, de a Star Tiger 1948-as eltűnése a brit légierő marsalljával és 25 utasával ugyancsak magyarázat nélkül maradt. Manapság az aránytalanul sok kényszerleszállás kelti fel a média figyelmét.

1945 december 5-én öt Avenger bombázórepülő szállt fel Fort Lauderdaleből egy rutin repülőgyakorlatra. Soha nem tértek vissza. Vezetőjük rádión kért segítséget, mert mindkét(!) iránytűje elromlott, és nem volt biztos benne, merre van a visszafelé. Nem sokkal később megszakadt a rádiókapcsolat, és bár radaron sikerült bemérni a gépek feltételezett tartózkodási helyét, később nyomukat sem találták. Érdekes, hogy a keresésükre elsőként induló repülő szintén eltűnt nem sokkal a felszállás után – állítólag felrobbant.

(Forrás: astronet.hu / fotó: Entertainment.ie)