Jump to content

Légy boldog a bőrödben! I.

2018. 04. 19. 05:22

A sorsod és az életed Te magad alakítod és irányítod, a Te életed a Te kezedben van! Akkor válhat jobbá, ha teszel érte. Dolgozz azon, hogy jobban érezd magad a bőrödben, hogy elégedett legyél Önmagaddal és az életeddel!

Gyűjtsd össze minden nap azokat a dolgokat, melyekre büszke vagy, amelyek örömöt okoznak. Bátran oszd meg másokkal!

Írj naplót! Így kiadhatod magadból a felgyülemlett feszültséget, kiírhatod a bánatod, örömöd, félelmed. Mindazokat a dolgokat, melyeket nem szeretnél mások tudtára adni, de belülről már „feszítenek”. Figyeld meg, később tanulságos lesz visszaolvasni!

Tanulj valami újat! Tanulni soha nem késő, legyen szó egy új szakmáról, egy új hobbiról, bátran vágj bele.

Sportolj! A mozgás a testnek és léleknek egyaránt jót tesz!

Ha úgy érzed, elfáradtál és nem bírod tovább a szokásos mókuskereket, állj meg egy kicsit, vonulj félre, és vegyél néhány mély levegőt. Ez ellazítja tested, és energiával tölti fel lelked.

Csinálj közös programokat a barátaiddal, szeretteiddel! Az ünnepek közeledtével remek program például a közös sütés-főzés. Készítsetek közösen mézeskalácsokat, majd dekoráljátok kedvetek szerint. Ezt a mókát nem csak a kicsik, a nagyok is garantáltan élvezni fogják!

Nézz régi filmeket, meséket! Egyél közben egy kis nassolnivalót. Garantáltan beindítja az endorfin termelődést

Szánj időt a pihenésre! Próbálj meg időben ágybabújni, ha kipihenten ébredsz, a napod is jobban indul.

Igyál sok folyadékot! Energiával tölt fel, felfrissíti a szervezeted, egészségeddel is csodákat művel.

Állj a tükör elé! Mondd ki hangosan önmagadnak, hogy mit szeretsz magadon és magadban! Ha sikerül elfogadnod magad olyannak, amilyen vagy, sokkal könnyebben élhetsz boldogabb életet.

 

 

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l Kép:pixabay.com)