Jump to content

Szánj időt magadra II.

2018. 04. 18. 12:25

Gyakran érzed magad lehangoltnak, boldogtalannak, kedvtelennek? Itt az ideje, hogy változtass ezen! Néhány egyszerű dologgal garantáltan jókedvet és színt vihetsz a szürke hétköznapokba.

A jókedv, a nevetés, a vidámság gyógyír testnek és léleknek egyaránt. A mindennapos nevetés beindítja a szervezetben a boldogsághormon termelődését, oldja a frusztrációt és a szorongást. Mindegy, hogy egy beszélgetés, egy vicc, egy történet, vagy egy film váltja ki belőled a jókedvet, a lényeg, hogy érezd jól magad, engedd el a gondokat, lásd meg a pillanatban a szépet és a jót. A hangos nevetés nem csak ragályos a környezetre, de garantáltan jótékonyan hat az egészségre is. Így hát, ne fogd vissza magad, ha valami jókedvre derít, annak bátran adj hangot! Sosem tudhatod, hogy hol talál meg az igazi. Összefuthattok munkahelyen, postán, étteremben, szórakozóhelyen, boltban, vagy akár kutyasétáltatás közben. Pont ez benne az izgalmas, hogy nem tudod mikor és hol bukkan fel. Légy nyitott az új emberek felé, ismerkedj, barátkozz, flörtölj, érezd jól magad. Tested és lelked meghálálja, ha elfogadod magad, ha kiegyensúlyozott, és boldog életet élsz. Amennyiben még nem találtad meg az igazit, ne stresszelj, ne aggódj, mert egyedül vagy barátokkal is lehet programokat csinálni, az is lehet, hogy épp egy ilyen program alkalmával találkozol szembe a nagy Ő-vel.

Az emberek hajlamosak már ott elrontani a mindennapjaikat, hogy negatív gondolatokkal, rossz szájízzel, és kedvtelenül indítják a reggeleket. Sokan kényszernek élik meg a mindennapi munkát, a megszokott rutint. Elkerülheted az állandó streszt, rosszkedvet, idegeskedést, ha optimistán indítod a reggeled, a jó dolgokra, a céljaidra koncentrálsz. Remek módszere lehet a tartós jókedvnek, ha minden nap megjutalmazod magad valami aprósággal, ha elismered a munkád, ha büszke és elégedett vagy önmagaddal. Ezt többször elismételheted magadnak (tükör előtt), a lelkednek nagyon jól fog esni a kedvesség. Egy idő után, ha a negatív gondolataid lecserélődnek pozitív gondolatokra, meglásd a környezeted is másképp fog látni, és sokkal pozitívabb visszajelzéseket fogsz kapni.

Valójában ott lapul a saját zsebünkben. Az, hogy jólérezzük magunkat a bőrünkben, hogy optimistán gondolkodjunk, hogy kikapcsolódjunk, szórakozzunk, élvezzük az életet, csak is rajtunk múlik, minden nap van választásunk, hogy pozitívan vagy negatívan indítjuk a reggeleket, ez a döntés az egész napunkra hatással van, próbálj meg változtatni és figyeld az életed különböző területein is megjelenő pozitív változásokat.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l Kép:pixabay.com)