Jump to content

Szánj időt magadra I.

2018. 04. 18. 12:17

Nincs elég időd Önmagadra, szórakozásra, kikapcsolódásra? Gyakran érzed magad lehangoltnak, boldogtalannak, kedvtelennek? Itt az ideje, hogy változtass ezen! Néhány egyszerű dologgal garantáltan jókedvet és színt vihetsz a szürke hétköznapokba.

Az egész heti munka, a stressz, az állandó rohanás könnyen leszívhatja az energiánkat, gyakran érezhetjük azt hétköznaponként, hogy munka után, már semmihez nincs kedvünk, semmire nincs időnk, ha mégis kikapcsolódnánk, elképzelhető, hogy rosszabb kedvvel és fáradtan állunk hozzá a dolgokhoz, így örömtől, vidámságtól és boldogságtól fosztjuk meg magunkat. Nem szabad beletörődni, tenni kell ellene!

Bizonyára mindenkinek van olyan tevékenység, amit szívesen űz, ez lehet valamiféle kreatív, alkotó dolog, zene, tánc, hangszer, séta a szabadban, fényképezés, vagy csak elvonulni egy jó könnyvvel és kicsit kiszakadni a hétköznapokból. Fontos, hogy jókedved, egészséged, lelki békéd érdekében, mindig szánj időt (hetente többször) azokra a dolgokra, melyek vidámsággal, energiával és boldogsággal töltenek fel. Ha úgy érzed nincs kedvelt elfoglaltságod, akkor keress valamit, ami közel áll a szívedhez, amit mindig is kipróbáltál volna, merj belevágni! Meglátod az új izgalmak, élmények, az alkotás szabadsága csodát művel majd testeddel és lelkeddel egyaránt.

A felnőtteknek is jár a kikapcsolódás...

Családosoknak, kapcsolatban élőknek, és baráti társaságoknak sem árt néha egy kicsit lazítani. Egy hétvégi összejövetelt feldobhatunk különféle társasjátékokkal, házi készítésű vetélkedőkkel, közösen kreálhatunk valami új és izgalmas elfoglaltságot, amiben mindenki örömét leli. Ha gyermekek vannak a családban, nagyon fogják élvezni, hogy a szüleik is partnerek lesznek a játékokban. Az ilyen közös családi, baráti programok rendkívül jó hatással vannak a kedélyállapotra és az energiaszintre is egyaránt, nem utolsó sorban pedig erősítik a köteléket az emberek között. Örömöt és boldogságot okoznak, segítenek elterelni a figyelmet a mindennapok problémáiról, a munkáról, a kötelességekről, valamint a feszültséget és a stresszt is remekül oldják.

Ha szeretsz kirándulni, sétálni, enni-inni, jönni-menni, akkor esténként, és hétvégente szánj időt arra, hogy kirándulj egy nagyot, vagy fedezd fel a város adta számtalan, kikapcsolódásra alkalmas, remek lehetőséget. Keress egy hangulatos éttermet, kávézót, bárt, ahol kipróbálhatsz étel és italkülönlegességeket, ahol kicsit kiszakadhatsz az otthoni környezetből, félreteheted a feladatokat, és csak magaddal foglalkozhatsz. Bizonyára mindenkinek van olyan helyszín, étterem...stb akár a saját otthona környékén, melyet még nem fedezett fel. A városjárás, felfedezés, kalandnak sem utolsó.

 

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l Kép:pixabay.com)