Jump to content

Mitől lesz boldog a párkapcsolat? II.

2018. 04. 06. 01:02

A harmonikus párkapcsolat titka páronként eltérő. Azonban vannak olyan alapvető dolgok, melyek elengedhetetlenek a jól működő, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolathoz.

A kedves és elismerő szavak megerősítik a kapcsolatot két ember között, biztosítják a másik felet a szeretetükről. Természetesen senki nem várja el a másiktól, hogy bálványozza, ugyanis az eltúlzott dicséretekkel és bókokkal, könnyedén csalódást okozhatunk a másik félnek. Mindenesetre, ha a jótulajdonságokra összpontosítasz és nem félsz ezeket kimondani a kapcsolatotok sokkal harmonikusabb lesz,mint gondolnád.

A boldog párokat a szeretet mellett a közös érdeklődés, és a humorérzék is összeköti. Kutatások igazolták, hogy azok a párok, akik hasonló érdeklődési körrel és humorérzékkel vannak megáldva, sokkal boldogabbak, mint azok, akik gyakran erőltetnek mosolyt arcukra párjuk mellett. A nevetés nem csak gyógyít, de a embereket is képes összekovácsolni. Boldog és vidám perceket okozhatunk kedvesünknek, ha sikerül megnevettetnünk. Azok a párok akiknél a vidámság jelen van a mindennapokban, a nehéz perceket is könnyebben átvészelik.

A párkapcsolatokban elkerülhetetlenek a stresszel teli helyzetek, a viták, a nézeteltérések. Fontos, hogy soha ne nagyítsuk fel a problémákat, ne drámázzuk túl a dolgokat. Minden embernek vannak olyan rigolyái, amelyek a másik felet felbosszantják, idegesítik. Egy párkapcsolatban a legegyszerűbb, ha ezekkel megtanulunk együtt élni és így fogadjuk el szerelmünket. Ha megtanuljuk kezelni a másik dolgait, rengeteg felesleges feszültségtől kímélhetjük meg egymást. Azok, akik megtanultak együtt élni a negatív tulajdonságokkal, sokkal nyugodtabban élnek egymás mellett.

A boldog kapcsolat titka ezen felül az intimitás megőrzése. A romantika, a csókok, az érintés ugyanolyan fontos, akár 8-10 év elteltével, mint a kapcsolat első hónapjaiban. A közös programok, vagy éppen az otthoni romantikus összebújás segít fenntartani a tüzet, a szenvedélyt, erősíti az érzelmeket. Nem kell minden nap gyertyafényes vacsorával várni a másikat, elég egy apró gesztus, egy kedves szó, egy ölelés, vagy egy szerelmes csók.Természetesen amikor tudjuk, adjuk meg a módját a romantikának házon kívül is. Egy pihentető hétvége kettesben, egy gyertyafényes vacsora, egy romantikus séta, mind építőleg hat a kapcsolatra.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)