Jump to content

Így tüzeld fel a párkapcsolatod II.

2018. 04. 06. 12:50

Úgy érzed párkapcsolatodból hiányzik a kezdeti tűz és szenvedély, egy kis odafigyeléssel,  néhány romantikus pillanattal, a kezdeti tűz és szenvedély könnyedén visszahozható! Mit tehetünk ennek érdekében?

A nemi élet hiánya, rendszertelensége, szintén problémát okozhat a párkapcsolatokban, a szexuális együttlét, az intimitás, apró csókok, ölelések, érintések szükségesek ahhoz, hogy a szerelem és a szenvedély megmaradjon. Használjunk ki minden nyugalmas, kettesben töltött percet, egy-egy szombati, vasárnapi lustálkodás vagy ebéd utáni csendes pihenő ideális lehet egy hosszabb együttlétre.

Cselekedjünk időben, elég egy kis gondoskodás és odafigyelés, egy-két kedves szó, becézés, simogatás, néha egy csokor virág, közös séta, egy kis figyelmesség és párunk máris érezni fogja,hogy még mindig fontos számunkra. Ezzel megelőzzük, hogy párunk másnál keressen figyelmet és törődést.

Hiába tudja a párod, hogy szereted és, hogy mennyire jó vele, időről-időre, a szóbeli megerősítés fontossá válik. Néha úgy gondolhatjuk, hogy felesleges ilyesmiket kimondani, hiszen úgyis tudja a másik, ennek ellenére mindenkinek jól esik hallani, hogy milyen szeretnivaló és, hogy a másik fél mennyire értékeli és szereti. Naponta többször is fejezzük ki szeretetünket!

Minden embernek szüksége van néha egy kis magányra és a házastársán kívül mások társaságára is, barátokra, hobbira, vagy csak egy kis szabad térre otthonában. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy rosszallóan tekintenek párjukra, ha néha vágyna egy kis kikapcsolódásra felesége-férje nélkül. Pedig a jó házasság titka, hogy néha elengedjük párunkat, hagy szórakozzon, kapcsoljon ki kedve szerint. Adjunk lehetőséget párunknak arra, hogy saját élményeket szerezzen, amit utána úgyis meg fog velünk osztani, és boldog lesz attól, hogy minden vita és hiszti nélkül kikapcsolódhatott egy kicsit.

Bár néha-néha kellene a külön programok, jót tesz egy házasságnak, ha a párok bizonyos dolgokat együtt csinálnak. Ez lehet sport, koncertlátogatás, színházba járás, mozi, kártyaestek. A lényeg az, hogy színesen és szívesen töltsük együtt az időt. Ha mindketten kizárólag más iránt érdeklődnek és állandóan szabadon engedik a másikat, előbb- utóbb rádöbbenhetnek, hogy jobban érzik magukat külön, mint együtt, éppen ezek elkerülése végett nem árt néha közösen kikapcsolni és szórakozni, azon túl, hogy együtt megyünk vásárolni, vagy együtt ülünk le este a tv elé.

Sokan azt hiszik, hogy attól, hogy gyakran mondják, párjuknak elveszti a jelentőségét. Gondoljunk vissza rá, hogy kapcsolatunk elején hányszor is mondtuk választottunknak, és most? A legtöbben rádöbbennek majd, hogy alig-alig mondják párjuknak, hogy mennyire szeretik. Pedig legyen szó akár fél éves, vagy 20 éves házasságról, azt hallani, hogy fontosak vagyunk a másiknak és szeret minket szerelemmel, mindig ugyanolyan felemelő érzés. Magunkban mindannyian tudjuk, mi mindent szeretünk a másikban. Nekünk is jól esik hallani, ha megdicsérnek és kimondják, hidd el neki is jól fog.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)