Jump to content

Színek és érzelmek

2018. 03. 30. 02:36

Az, hogy milyen színek vesznek körbe minket, mind hatással vannak a lelkiállapotunkra és a közérzetünkre. Nézzük, milyen hatással lehetnek ránk az egyes színek!

Fehér: Az ártatlanság és a tisztaság színe, már évtizedek óta, mindemellett a tökéletességre törekvés egyik szimbóluma. Ha testi-lelki harmóniát akarunk elérni, azt akarjuk,hogy testünket járja át a pihentető nyugodtság mindenképpen viseljünk fehéret. A fehér szín bátorít és erőt ad, reménnyel tölt el, mindezek ellenére, akik gyakran hordanak fehére, elhidegültnek, ridegnek és magányosnak tűnhetnek. Fontos, hogy igyekezzünk feldobni a fehér viseletet, vagy falszínt valami élénkebb, üdítőbb színnel. Találjuk meg a megfelelő egyensúlyt és ne vigyük túlzásba a használatát.

Fekete: A fehér mellett a másik legerőteljesebb szín. Ránézésre komolyabbá, megfontolttá, túlzásba vitele esetén komorrá teszi viselőjét. A fekete a rejtőzködés színe, távolságtartást szimbolizál. A fekete szín bátorságot, erőt sugároz magából, viselőjét is ezekkel a tulajdonságokkal ruházza fel, azonban tudni kell megfelelően viselni. A fekete szín konzervatív ám mégis bölcsességet sugároz, a kifinomultságot, stílusérzéket, eleganciát közvetíti viselője felől. Ugyanakkor a gyász egyik színe is, ezért itt is meg kell találni azt a mennyiséget, ami még az elegáns, felnőttes, megfontoltabb vonalat képviseli és nem a szomorúságot és a gyászt.

Narancssárga: A narancssárga szín az optimizmus és a nyitottság szimbóluma. Erőt adhat a nehéz időkben, ha narancssárgába öltözünk, ugyanis segít meglátni az élet szépségeit, lendületbe hoz, bátorít és erősíti az önállóságunkat. A narancssárga szín a testre is hatással van, hatására fokozódik az éhség érzése. Azok, akik gyakran viselnek élénk színeket, mint a narancssárgát könnyen nyílnak meg mások felé, kommunikatív személyiségek, akik szeretik, ha emberek veszik körbe őket. Ha gyakran hordasz narancsszínt valószínűleg te is lendületes, cserfes, könnyen barátkozós típus vagy, akinek az élete tele van lendülettel, és nyüzsgéssel.

Piros: A legintenzívebb, legérzelemgazdagabb árnyalat, szenvedélyt, érzelmeket, tüzet, bátorságot, és izgalmat hoz az életünkbe. Felhívja ránk a figyelmet, hiszen, aki piros ruhát visel, az könnyen kitűnik a tömegből. A piros szín megsokszorozza az energiákat, ugyanakkor nagymértékben feszültté és haragossá is tehet. Bizonyos kultúrákban a piros színt a jószerencsével kapcsolják össze. Mindemellett magában hordozza a szexualitás energiáit is. Piros színt viselve megnyerőbb, intenzívebb, erőteljesebb lesz a személyes varázsunk és a kisugárzásunk.

Citromsárga: A boldogság, jókedv és az intelligencia színe. Elősegíti az új gondolataink megjelenését, a citromsárga színt viselő egyén kreatív ember, aki törekszik a tökéletességre az élete minden területén. Könnyen kommunikál másokkal, szeret kapcsolatokat és új ismeretségeket kialakítani. Szeret és tud is kommunikálni, hamar a szívükbe zárják az emberek a környezetében. A citromsárga szín viselője meggyőzőerejét is képes megnövelni, továbbá segít, hogy ne a szívünkkel, hanem az agyunkkal döntsünk bizonyos élethelyzetekben.

Zöld: Az egyensúly, a boldogság és a harmónia színe, segít elérni a megnyugtató, pihentető relaxációs állapotot. Az újjászületés, új tervek megvalósításának a színe. Nyugalmat és rendet teremt viselője életében és környezetében. Feléleszti bennünk az empátia képességét, elősegíti az összehangolt működést kollegák között. Mindemellett a pénz és a szerencse színe, jó helyzetben és időben viselve az anyagi helyzetünket is könnyedén fellendítheti. Aki szereti, és gyakran viseli a zöld színt, az általában természet közeli, természetbarát ember. Aki minden terve ellenére két lábbal áll a földön.

Kék: A bizalom és az őszinteség színe. Növeli az önbizalmunkat, rendet teremt az életünkben. Segít megnyugodni, relaxálni, elűzni a nyomasztó gondolatokat. A kék kissé talán konzervatívnak is nevezhető, azonban lehetőségek rejlenek benne, megfelelő színekkel kombinálva. Aki gyakran visel kéket, általában megbízható ember, akire barátai és szerettei mindig számíthatnak. 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)