Jump to content

Mit jelent a tökéletesség egy párkapcsolatban? Te hiszel benne, hogy létezik a "tökéletes társ"?

2018. 03. 21. 03:49

Minden ember mást tart a legfontosabbnak egy párkapcsolatban, illetve más dolgokat vár el a másik féltől. Ami az egyik kapcsolatba belefér, az másnál már váló ok is lehet. Vajon mitől "tökéletes", a tökéletes társ?

Nincs kapcsolat kisebb összezördülés, veszekedés és viták nélkül. A legjobb, amit tehetünk a hosszú távon működőképes kapcsolatok érdekében, ha soha nem titkoljuk el mi nyomja a szívünket. Arra azonban mindig ügyeljünk, hogy a magánéletünk ezen részét, a megfelelő módon, helyen is időben intézzük. Vendégségben, nyilvános helyen nem illő egy kiadós vitát rendezni, valamint fáradtan, kimerülten, stresszesen sem szabad „neki esni” a másiknak. Fontos, hogy az első adandó alkalommal, amikor kettesben vagytok, rendezzétek a kettőtök közti feszültséget, nézeteltérést. Ne tegyünk szemrehányást, ne hibáztassuk a másikat. Álljunk ki véleményünkért, és bátran vállaljuk fel azokat a dolgokat, melyek zavarnak és amelyek megoldásra várnak.

A nők és a férfiak is elvárják párjuktól az őszinteséget, valamint azt, hogy, ha valami nyomasztja őket, akkor azt idejében beszéljék ki magukból. Ezzel rengeteg vitától és kellemetlen pillanattól menthetik meg a felek egymást és a kapcsolatot. A nők és a férfiak is szeretik, ha kedvesük érezteti velük, hogy mennyire fontos számukra. Természetesen nem kell arra gondolni, hogy méregdrága ajándékokkal fejezzük ki szeretetünket, de a kedves, dicsérő, elismerő szavak, a szerelmes és romantikus bókok, apró érintések, simogatások, szerelmes pillantás és csókok mindenkinek jólesnek. A pozitív megerősítésre, visszacsatolásra az embereknek ösztönösen szükségük van. A férfiak és a nők önbizalmának is jót tesz, ha párja dicséri, csodálja, érezteti vele, hogy különleges és számára ő jelenti a mindenséget. Ne félj kimondani, hogy mit szeretsz párodban, hogy valójában mennyit jelent neked, hogy tiszteled és szereted azért, amilyen. Ha őszinte vagy hozzá, és szívből jönnek ezek az érzések, hatalmas boldogságot okozol vele, ha ezt időről-időre tudtára adod.

Tökéletes ember nincs, mindenkinek vannak olyan szokásai, tulajdonságai, melyek a másik felet idegesíthetik, amivel még nem sikerült megbékélni. Mielőtt neki támadnánk párunknak, és rámordulnánk számunkra idegesítő tulajdonságaiért, gondoljuk végig, hogy bizonyára mi is rendelkezünk olyan dolgokkal, melyek őt is idegesíthetik. Ez így normális. Azonban egyfajta arany középút megtalálására és kellő mennyiségű toleranciára szükség lesz ahhoz, hogy a kapcsolatot semmilyen formában ne mérgezzék meg ezek a dolgok, és ne okozzanak vitát és feszültséget a felek között. Mindig beszéljétek meg, hogy min kellene változtatni, vagy mi az amihez a másiknak meg kell tanulni alkalmazkodni.

A másik probléma, hogy sokan hajlamosak komoly vitát szítani abból, ha szerelmük más nézőponton van egy témát illetően. Fontos, hogy nincs olyan szabály, hogy csak nekünk lehet igazunk, legyünk empatikusak, időről-időre képzeljük bele magunkat a másik helyébe, ez segít tisztán látni az adott szituációt. Mindig hallgassuk meg társunk véleményét, ötletét, javaslatát. Legyünk befogadóak az információkat illetően, és nyitottak a megoldási alternatívák ismeretében. Sokat javít egy párkapcsolaton, ha mindkét fél tud érvényesülni és mindketten képesek kompromisszumot kötni, legyen szó bármilyen szituációról.

Nem kell éjjel-nappal hangoztatni, hogy mennyire szeretjük a másikat, ez ugyanis tetteinkből, viselkedésünkből, a másikhoz való viszonyulásunkból és megnyilvánulásainkból egyértelműen kiderül. Azonban napjában minimum egyszer jólesik hallani a dolgot, indítsd a napot egy romantikus szerelmi vallomással, garantáltan jobb lesz párod kedve egész nap. Valamint esténként is engedjetek teret a romantikának. Egy közös vacsora, pihentető fürdő, egy kellemes beszélgetés csodákara képes.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)