Jump to content

Töltsd fel az energiaszinted!

2018. 02. 23. 12:26

Kedvtelennek, fáradtnak, kimerültnek érzed magad? Nehezedre esik megmozdulni és legszívesebben egész nap az ágyban lustálkodnál? Minden bizonnyal lemerült az energiaszinted!  A következő módszerekkel feltornázhatod...

Figyelj oda a testsúlyodra!

A túlsúly energiaszintünket is igénybeveszi,  ugyanis jelentősen megterheli a szívet, a szerveket, és az izmokat is. A túlsúly lelkil problémákhoz is vezethet, hiszen tudjuk, hogy mind az egészségünk, mind önbizalmunk szempontjából sem elhanyagolható,hogy mennyit mutat a mérleg.

Ügyelj arra mit eszel!

  • Mindig törekedj a változatos táplálkozásra.
  • Az étrended tartalmazzon elegendő sovány fehérjét, rostos szénhidrátokat.
  • A sok folyadék fontos, ezért ügyelj rá, hogy elegendőt igyál.
  • Fogyassz magas tápértékű ételeket.
  • Délelőtt fogyassz szénhidrátot.

Keményítőt, és fehérjét ne egyél egyszerre, hiszen ekkor a gyomorsavat, és lúgot is kivált az emésztéshez, ezek közömbösítik egymást, így az étel egy megemésztetlenül kerül az emésztőrendszerbe. Ez fáradtságot okoz, ugyanis az agyból és az izmokból vonja el a vért, hogy megemészthesse a táplálékot. Csökkentsd a cukor, a só, és a fehérliszt használatát!

Kerüld a káros szokásokat! A dohányzás többféle betegséget idézhet elő, köztük az érelmeszesedést, és a tüdőrákot is.

Mozogj minél többet!

Ugyanis így, növeled az agyba jutó oxigén mennyiségét. Gyorsabban fogsz gondolkodni, nő az energiaszinted, és a kreativitásod. Több lesz az energiád, kevesebbet, és jobban alszol majd. Ha jó fizikai állapotban vagy, jobban tudsz gondolkodni, jobban alszol, ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben is.

Szánj időt a pihenésre!

Aludj eleget, figyelj a tested jelzéseire. A tested előbb utóbb hozzászokik a kevés alváshoz, a stressz és a betegségek is rontanak az alvás mennyiségén és minőségén.

Szedj természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat!

A csökkent energiaszint oka lehet a vitaminhiány. Ezeket a zöldség, gyümölcsfogyasztáson túl természetes vitaminokkal is pótolhatod. Az étrendünk, táplálkozásunk, szabadidős tevékenységeink is nagyban meghatározzák, hogy energiaszintünk milyen tartományban mozog. Próbálj meg odafigyelni önmagadra, hiszen ezzel kerülhetsz számos problémát, betegséget, és garantáltan kirobbanó formában leszel reggeltől délutánig.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)