Jump to content

Te hiszel az energiavámpírokban?

2018. 02. 23. 12:16

Egyes emberek jelenléte szorongató és frusztráló érzéseket válthat ki belőlünk, miután eltávoztunk közelükből lelkünk szinte felüdül. Ezeket az embereket nevezzük energiavámpíroknak. Kik is ők valójában?

Az energiavámpírok olyan emberek, akik önmaguk feltöltődésére, más emberek energiáit használják fel. Minden embernek van egy belső energiaforrása, amiből táplálkozhat. Az energiavámpírok ettől elszakadtak, ezért szükségük van más emberek energiaforrásaira. Az ilyen típusú emberek, a legtöbb esetben önmagukkal vannak elfoglalva, általában saját személyes problémáikkal, negatív életszemléletükkel és rosszkedvükkel traktálják a környezetüket. Az energiavámpírok mások figyelmére vágynak, együttérzést, törődést szeretnének, saját problémáik segítségével kierőszakolni a másikból. Ezen felül olyan helyzetekből is képesek energiát meríteni, amikor a másik fél rosszkedvű, depressziós, nehéz időszakon megy keresztül, hiszen ilyenkor az energiavámpírok nem érzik magukat olyan elesettnek és szerencsétlennek, mint más helyzetekben. Az emberek kisebb része képes arra, hogy állandó magabiztosságot és erőt sugározzon magából. Pedig a pozitív kisugárzás és gondolkodásmód az egész lényünkre, életünkre pozitívan hat. Az energiavámpírokat csupa negatív energia, stressz és frusztráció övezi. Egy ilyen emberrel való beszélgetés, találka után, úgy érezzük magunkat, mintha átment volna rajtunk egy úthenger. Jelenlétük hatására melankolikussá, borongóssá, ingerlékennyé és fáradttá válunk.

Honnan tudhatjuk, hogy energiavámpírral van dolgunk?

Azon túl, hogy érezzük, hogy negatív érzéseket váltanak ki belőlünk, úgy is felismerhetőek, hogy ha valamilyen bajuk van, akkor azt meg sem próbálják orvosolni, hanem azonnal közölni akarják másokkal. Akár személyesen, akár telefonon, a lényeg, hogy minél előbb elmondhassák másoknak, akik figyelmet szentelnek rájuk. Gyakran összetévesztik a depressziós, negatív szakaszban lévőket az energiavámpírokkal, pedig a két fogalom teljesen különbözik. Annak ellenére, hogy negatív életszemlélet jellemzi az energiavámpírokat, mégis különbséget kell tenni közöttük és a depresszióban szenvedők között. Az energiavámpírok célja, hogy saját problémáikkal, gondjaikkal terheljenek másokat, így táplálkozva az energiájukból, addig a depressziós ember magában tartja problémáját, saját energiáját emészti fel, és befele fordul.

Hogyan hat ránk a jelenlétük? Mit tehetünk ellene?

Az energiavámpír, egy olyan ember, aki negatív érzelmi állapotban van; ezért elvárná az érzelmi azonosulást a környezetétől. Így lehetséges, hogy egy energiavámpírral való beszélgetés után, ugyanabba az érzelmi állapotba kerülünk, mint ők. Jelenlétükben feszültséget, fejfájást, szorongást, frusztrációt érezhetünk. Az, energiavámpírok percek alatt bekúsznak az auránkba és befolyással lehetnek lelkünkre, idegállapotunkra. Miközben minket a mélybe húznak, letörik kedvünket, addig ők ettől jobban érzik magukat, feltöltődnek az energiáinkkal.

A legtöbb ember egyszerűen úgy védekezik az ilyen energiavesztések ellen, hogy az energiavámpírral töltött találkozó, illetve beszélgetés után ő is leszívja más energiáját. Ezzel saját lelki egyensúlyát állítja helyre. Ugyanis az energiavámpíroknak köszönhetően energiaveszteség lép fel nála, amit az információk továbbadásával pótolni tud. Tehát a védekezés egyik módja, hogy egyszerűen továbbadják a problémát, hogy a másik ember visszaadja az elszívott energiát a figyelmével.

Te is lehetsz energiavámpír...

Időről-időre, ha nagy baj ér bennünket, vagy hosszabb ideig tartó negatív időszak következik be életünkbe, könnyen energiavámpírrá válhatunk. Ha terheljük környezetünket a problémáinkkal, anélkül, hogy mások véleményére, életére, lényére is kíváncsiak lennénk, elhatalmasodhat rajtunk ez a jelenség.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)