Jump to content

A nevek jelentéstartalma I.

2018. 02. 23. 12:10

A számmisztika szerint, nevünk befolyásolja az életutunkat, sikereinket és a balszerencsénket is egyaránt. A legtöbb szülő azt szeretné, ha a gyermeke sikeres életutat járna be, kevésnek jut azonban eszébe, hogy tudatosan válasszon neki nevet.

A számmisztika, az ABC minden betűjegyéhez társít egy számot, melyeket összeadva megkapjuk azt a rezgésszámot, ami alapján megismerhetőek a sajátos személyiségvonások.

Kíváncsi vagy arra, hogy mit árul el rólad a neved? Számold ki!

A teendő a következő, írd le a vezeték és keresztneved egy lapra és az alábbi számsor szerint a betűket váltsd át egy-egy számra. 1-A,J,S 2-B,K,T 3-C,L,U 4-D,M,V 5-E,N,W 6-F,O,X 7-G,P,Y 8-H,Q,Z 9-I,R. Az ékezettel rendelkező betűkhöz a rövid betűk számát társítsd. Pl. Á-1, É-5Ha átváltottad és összeadtad a számokat, akkor az így kapott kétszámjegyű számot is add össze. Az így kapott számnak 1-9 közöt kell lennie.

Az 1 a legtökéletesebb szám, az egység szimbóluma. Aki az 1-es számhoz tartozik, határozott, kreatív, egyszerű és mégis nagyon összetett egyéniség. Hajlamos beavatkozni mások életébe,azt azonban nem bírja elviselni ha az övébe beleszól valaki. Öntudatos, bátor, győztes típus, aki célját tűzön-vízen át véghezviszi.

A 2-es szám az ellentétek a kettősség száma, a hozzá tartozó név tulajdonosában is jelen van ez a kettősség, a jó és rossz, a siker és a kudarc, az igen és a nem, az akarás és az elbizonytalanodás. Változékony a hangulata, olykor kenyérre lehet kenni, máskor fél pillanat alatt „felrobban”. Fontos neki a családja anyagi és érzelmi biztonsága. Egyesek kiváló empatikus képességekkel rendelkeznek, mások az önsajnálatra hajlamosak.

A 3-mas szám az ellentétek feloldására, kiküszöbölésére szolgál. A hozzá tartozó egyén nem bír meglenni változás, infomrációáramlás nélkül, tudásszomja csillapíthatatlan, siker és a gazdagság lebek a szemei előtt. Gyakran kételkedik, és mégis sikerre viszi amibe belefog. Remek fanzátiával rendelkezik, rajong a művészetekér, szeretné ha a világ egy jobb hely lenne. A türelemmel azonban hadilábon áll.

A 4-es szám gyakorlatias jellem, sokat dolgozik, szellemi téren igazán kreatív. Szereti betartani a szabályokat, szereti a rendet és a fegyemet. Hiányzik belőle a spontaneitás és a kockázatvállalás, ugyanis szereti a biztonságot, és előre alaposan eltervezni mindent. Fél az újtól és az idegentől, a jól megszokott dolgok területén azonban kiválóan jeleskedik.

5. A szabadság mintapéldánya, merész, kalandvágyó, aki korlátok nélkül szabadon száll, titokzatosság, kiszámíthatlanság jellemzi, szereti a spontán dolgokat, az életet, élvezi minden pillanatát, megéli a pillanat minden örömét. Általában szerencsés alkat, képes mindenért lelkesedni, azonban lelkesedése könnyen tovaszáll, amint új dolgok, lehetőségek kerülnek útjába.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)