Jump to content

Nyugtasd meg lelked, meditálj!

2018. 01. 25. 07:28

A meditációs állapot kikapcsolja testünket és lelkünket, energiával tölt fel, ellazít, meditációval könnyedén megtalálhatjuk a testi-lelki belső békénket és harmóniánkat.

Mi a cél?

Legfőbb célja megszabadítani a mindennapokkal együtt járó stressztől, zavaró, nyomasztó és frusztrációs gondolatoktól. Továbbá az elménk megnyugatása, lecsendesítése. Segít kizárni a külvilág zavaró zaját. A meditációs állapot elérésével megteremthetjük a gondtalanság állapotát, a teljes relaxációt, ellazulást. Meditáció módszerével megszüntethetőek a lelki betegségek, a depresszió, a szorongás, a különféle pszichoszomatikus problémák, melyek mind a tudat alattiból, és az elméből erednek.

Miért jó?

A meditáció feloldja azt a testi-lelki blokkot bennünk, amely felelős a betegségek kialakulásáért, az elégedetlenség és a boldogtalanság érzéséért. Megteremti a harmóniát, a kiegyensúlyozottságot, a belső békét az életünkben. Ha elérjük a megnyugvás állapotát, a testi-lelki egyensúlyt sokkal ellenállóbbak leszünk a környezet káros hatásai ellen. A meditáció nagy előnye, hogy bárhol és bármikor végezhető, ha úgy érezzük, hogy elménknek szüksége van a kikapcsolódásra, legyen az bevásárlásnál sorbanállásnál, vagy éppen a munkahelyünkön, néhány perc és egyensúlyba hozhatjuk önmagunkat. Ha alvásproblémával küzdesz a meditáció arra is kiváló gyógymód, ugyanis az alvás alatt a meditációhoz hasonlóan lelassul az anyagcsere, a test nyugalmi állapotba kerül. Testünk ilyenkor lassabban alakítja át a táplálékot energiává és kevesebb oxigént használ. Alvás során 4-5 óra kell az anyagcsere alig 8%-os csökkenéséhez, meditáció során ez akár fél óra alatt képes 20%-kal is lassulni. Tehát a meditáció, kevesebb idő alatt alaposabb pihenést eredményez, mint az alvás. Mivel relaxált állapotban az agyi tevékenységeink is lassulnak, így a meditáció az egész napos szorongató gondolatok, stresszhatások ellen is kiváló.

A meditáció regenerálja testünket és lelkünket, valamint aktiválja a test öngyógyító energiáit, melyek fiatalító hatással bírnak. Az anyagcsere lelassulásával a szervezet képes az energiáit saját gyógyítására és megújítására használni, ezáltal egészségesebbé és fiatalosabbá, fittebbé válhatunk. Meditáció hatására nem csak a test, az elme is megfiatalodik. A meditáció segít a vérnyomásproblémák esetén is, hatására ellazulnak az érfal izomzatai, megszünteti a stresszhatás következtében kialakult érösszehúzódást, valamint kiváló gyógyír magas vérnyomás esetén is. Ellazult állapotunkban az oxigénellátás és szállítás is könnyebbm vérünk frissül, szervezetünk fellélegzik, friss oxigén hatására, agyunk teljesítőképessége is megnő.

A meditáció a kulcsa a tökéletes belső harmóniának, a testi- boldogságnak. Célja, hogy boldogabbak legyünk, segítségével kizárjuk életünkből a rosszat, illetve a károsító tényezőket. Élvezzük az életet a lehető legnagyobb boldogságban és harmóniában, legfőképpen önmagunkal. Ha saját lényünkkel békében vagyunk, akkor kisugárzásunkkal és pozitív energiáinkkal a hasonlóan boldog és kiegyensúlyozott emberek társaságát fogjuk magunkhoz vonzani. Fontos,hogy figyeljünk oda a minket körülvevő világra, önmagunkra a lelkünkre és testünkre egyaránt, és meditáció segítségével törekedjünk mindig csak a jóra és az építő dolgokra koncentrálni.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)