Jump to content

A Föld, Víz, Tűz és Levegő négyese, avagy mit árulnak el rólunk az asztrológiai elemek?

2017. 12. 13. 02:23

Horoszkópunk sok mindent elárul rólunk, azt, hogy milyen a személyiségünk, hogyan látjuk a külvilágot és fordítva. Az egyes csillagjegyek négy elem csoportba sorolhatóak, ezek a Föld, Víz, Levegő és a Tűz. Ezek az elemek megmutatják, hogy milyen a személyiségünk, és a temperamentumunk.

Tűz

Ebbe az elemcsoportba tartozik a Kos, Oroszlán és a Nyilas csillagjegyek.

Ezekre a jegyekre jellemző, hogy élénkek, harsányak, lobbanékonyak, mint a tűz. Nem szeretik, ha háttérbe szorulnak, vagy éppen elnyomják őket. Véleményüknek szeretnek hangot adni, vállalva annak következményeit, érzelmeiket nem félnek kimutatni. Ezen jegyek szülöttei igazán lelkesek, legyen szó bármilyen feladatról, megmérettetésről, élethelyzetről. Tele vannak önbizalommal, bátrak, merészek, talpraesettek, nem félnek az újtól és szeretik a kihívásokat. Irányító típusúak, nem szeretik, ha megmondják nekik, hogy mit és hogyan csináljanak. Szeretik maguk irányatani a sorsukat. Éppen ezért, ezekből az emberekből kiváló vezetők, főnökök lehetnek.

Víz

Ebbe a csoportba a Rák, Skorpió és a Halak tartoznak.

Az egyik legérzékenyebb hármas. Sokmindent a szívükre vesznek, szívük vezérli őket, igazán emocionális emberek. Mindezek mellett, igen jó a megérző képességük. Szeretnek a háttérben meghúzódni, alapvetően csendes és visszafogott személyiségtípusúak. Igen tehetségesek a különféle művészeti ágazatokban, kreativitásuk és szépérzékük kiemelkedő. Társas kapcsolataikra jellemző, hogy kevés embernek nyílnak meg, de ha valódi barátra és bizalmasra találnak az egy életre szóló, erős kötelékké válik számukra. Sokat tanulhatunk tőlük, empatikusak, segítőkészek. Remek nevelő és pedagógus válhat belőlük.  Sokszor a munkájukra is rányomja a bélyegét a túlzott érzelmességük. És előfordulhat, hogy könnyen a lelkükre veszik a dolgokat.

Levegő

Ebbe a csoportba tartozik az Ikrek, Mérleg és a Vízöntő.

Igen sokszínűek, érdeklődésük szerteágazó. Nem szeretik a kötöttséget, ha irányítják őket, szeretik magukat szabadnak érezni. Ezek a jegyek igen intellektuális típusúak, szeretnek tanulni,olvasni, fejleszteni magukat, nyitottak a világ felé, érdeklődőek az új dolgok iránt. Szeretnek filozofálni az élet nagy dolgain, kérdésein. Akiket a bizalmukba fogadnak,azokkal szeretik megosztani életük minden fontos pillanatát. Szeretnek osztozni bánatukban és örömükben is egyaránt. Igénylik a hallgatóságot és a figyelmet. Érzelmeik igen ingadozóak, és lobbanékonyak. Pillanatok alatt képesek a magasból a mélybe zuhanni, és fordítva.A levegő típusúak szeretik, ha sok ember veszi őket körül, szeretik a társaságot, nem szeretnek unatkozni.

Föld

Ebbe a csoportba a Bika, Szűz és a Bak tartoznak.

Az a hármas szereti leginkább a stabilitást és a biztonságot. Igen nagy a teherbíróképességük és a kitartásuk is példaértékű.Realistán szemlélik a világot, ami sokszor nehezíti őket céljaik elérésében.Ennek ellenére, amit elterveznek, azt keresztül viszik tűzön-vizen át. Keményen és kitartóan dolgoznak a sikereikért. Türelmesek, nyugodt és békés típusúak, azonban,ha besokallnak, hangot adnak nemtetszésüknek.Alapvetően konfliktuskerülő emberek, akik szeretik a békét, a harmóniát és a nyugalmat.Szeretik, ha igazuk van, de nem minden áron akarják ráerőltetni véleményüket és javaslataikat másokra.Értékrendjük a helyén van, érzelemgazdagok, nehezen alkalmazkodnak a változáshoz. Szeretik a jól megszokott dolgokat, nehezen alkalmazkodnak az újhoz és félnek az ismeretlentől.

 

(Forrás: 12csillagjegy.hu l Kép: pixabay.com)