Jump to content

Holnap teljes napfogyatkozás lesz

2017. 08. 20. 09:34


Augusztus 21-én teljes napfogyatkozás lesz az USA-ban. 12 millió ember él abban a keskeny sávban, ahol látható lesz a teljes napfogyatkozás, így elképzelhető, hogy a legnézettebb ilyen esemény lehet a történelem során, írja a BBC.

Augusztus 21-én Oregon államtól kezdve egészen Dél-Karolináig végig lehet majd látni a teljes napfogyatkozást. Folyamatosan haladva a kijelölt keskeny sávban összesen 90 percig lehet majd látni a jelenséget. A napfogyatkozást először Newport közelében lehet majd megfigyelni 10:16-kor helyi idő szerint, legvégül pedig a dél-karolinai Charlstonhoz közel 14:49-kor. A leghosszabb ideig pedig Carbondale városban, Illinois államban lehet csodálni, várhatóan 2 perc és 40,2 másodpercig.

Hogyan hat ránk a napfogyatkozás?

A napfogyatkozások előtt általában energiátlanok vagy irányveszettek vagyunk, a fogyatkozás idején eluralkodó sötétség megpróbálja kizárni az összes döntéseinket befolyásoló látható faktort és megérzéseink felé próbálnak terelni. Szembesülnünk kell félelmeinkkel, kétségeinkkel, a saját árnyoldalunkkal.

"Aki mer, az nyer" - tartja a mondás, és ezt hozza nekünk az Oroszlán a pozitív tulajdonságaiban: játékosságot, kockázatvállalást és megannyi életörömöt. A holnapi napfogyatkozást, mely magyarországi idő szerint 20:30 perckor következik be, a lelkünk és a testünk is érzékelni fogja. Mivel a jelenség az Oroszlán jegyében következik be, az e jegyhez tartozó jelentések (hatalom, vezetés, férfi részünk, apai energiák), valamint testrészek (szív, keringés, gerinc) terén idézhet elő valamilyen problémát, csökkentett működést. Nem leszünk híján a váratlan történéseknek, napvilágra kerülhetnek titkok, rejtett dolgok, talányok.

Akinek a születésnapja erre a napra esik, néhány nagy változásra számíthat az elkövetkező évben.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; pozitivkisugarzas.blogspot.hu; kép: pixabay.com)