Jump to content

Kell-e félnünk a mágiától?

2017. 07. 10. 07:59


A mágia az emberben szunnyadó teremtő és/vagy pusztító erő, amellyel hatalmas felelősség is jár. Tudni kell a megfelelő időben és a megfelelő szituációban alkalmazni.

A beavatottak/mágusok a kapott erővel csodákat vagy katasztrófákat idézhetnek elő. A mágia nem fehér vagy fekete, hanem maga a mágus lehet fehér vagy fekete attól függően, hogy mi a célja. Ha önös érdekeket szolgál vagy kiszolgál és ezzel árt bármely élőlénynek, akkor fekete a mágia. Az idő sürgetése is egyfajta erőszak az élet normális menetén. A fekete mágus luciferi erőket mozgósít.

Ezzel szemben a fehér mágus erejét és tudását az élet jobbításának szolgálatába állítja. Képes természetfeletti, érzékszerveken túli energiákat mozgósítani, amivel a józan ész által megmagyarázhatatlan eseményeket idéz elő. Gyógyít, vigasztal, hitet ad, hogy az ember képes legyen kitartani a legnehezebb időkben is.

A mágusok köztünk élnek

Ma is élnek mágusok, de személyüket nem ismerhetjük, mert láthatatlanok. Az illuzionisták nem mágusok, ők csak "játékosok”. A különböző népi hagyományokon alapuló hiedelmeknek, praktikáknak, szerelemmel, pénzzel, termékenységgel kapcsolatos varázslásoknak semmi közük a mágiához. Tény viszont, hogy a szavak mágikus következményekkel járnak életünk bármely terén. A szónak és a gondolatnak teremtő ereje van.

Minden kimondott szónak hatása van, így az imákat, a fohászokat, a mantrákat sikerrel használhatjuk, ha azok pozitívan és szelíden vannak megfogalmazva.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; kép: pixabay.com)