Jump to content

Valentin-napi babonák

2017. 02. 14. 12:07



A szerelmesek napjának tartják február 14-ét, sokan ünneplik is. Igykeznek ezen a napon meglepni szerelmüket, szeretteiket valami kis aprósággal, figyelmességgel, de megesik, hogy ezen a napon kerül sor a lánykérésre, eljegyzésre. Főleg az egyedülálló hölgyek férj találására fókuszáltak a történelem során kitalált Valentin-napi babonák. Lássuk, milyen hiedelmek kapcsolódnak a Valentin-naphoz!

Ha lány vagy és ezen a napon madarat látsz, következtethetsz jövendőbeli férjed személyiségér. Minden madár egy férfitípust jelent:

A veréb például azt jelenti, hogy jövendőbelid szegény ember lesz
Ha rigót látsz: kántor vagy egyéb egyházfi lesz a kedvesed
Ha vörösbegyű kékmadár kerül a látóteredbe, akkor a szerelmed egy boldog ember.
Ha Valentin-napon baglyot látsz, pártában maradsz.
A keresztcsőrű pinty azt jelenti, hogy a párod veszekedős, vitatkozós ember lesz
Ha gazdak szeretnél lenni, akkor nincs más dolgod, mint egy tengelicét keresni Bálint napon, ugyanis a tengelic jelenti számodra a vagyonosodást, gazdag férfi felesége leszel.
Ha viszont vörösbegyet látsz, akkor az urad rendőr lesz.
Igazi szerencsét jelent egy csapat galambot látni: hosszú és boldog házasság vár reád.

Ha félbevágysz egy almát és megszámolod az alma magjait, annyi gyermeked fog születni a hiedelem szerint.

Ha reggeli csók ébreszt Valentin napján, szerencséd lesz.

Amennyiben még hajadon vagy, az első név, amit az újságban olvasol, vagy a tévében/ rádióban hallasz, bizony nem más, mint kedvesed és egyben leendő urad neve.

Mókust látni Valentin napon nem túl jó. A babona szerint mókust látni annyit jelent, hogy jövendőd zsugori lesz, és csak halmozza a pénzt, de fösvényen szorítja markában, nem ad ki egy garast sem.

Fél pár kesztyűt találni Bálint napon a kalandvágyó embereknek kedvez. Ugyanis meg kell találni a kesztyű másik felét, ami a babona szerint a szerelmed másik felénél van.

Ha megvan a kiszemelt férfi, fel kell venni a hóból (persze csak ha van) a lábnyomát, amit aztán a küszöb alá kell tenni, hogy az áhított úriember még abban az évben átlépje a küszöböt, és megkérje a lány kezét.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; astro24.hu; kép: pixabay.com)