Jump to content

Nyolc könyv, amely legyőzte a halálfélelmet- 1. rész

2017. 02. 01. 02:28


Az emberek többsége fél az ismeretlentől, így a haláltól is. Fájni fog? Mi történik, miután kiléptünk a testünkből? Van-e menny és létezik-e a pokol? Elődeink is féltek a haláltól, azonban létezi 8 könyv, amelynek olvasása megnyugvással töltötte el a hívőket és bátran szembenéztek a halállal. Persze csak ha úgy élték az életüket, ahogy az Isteneik elvárták tőlük.

Popol Vuh

1550-ben fordították le spanyolra az eredeti maja kódexet. A mű egyik fele egy ikerpárról szól. Hunahpu és Xbalanque utazást tett az alvilágban és a kalandról részletes térképet készített Xibalba, aki a Paradicsomot kereste, ám ahelyett egy forrósággal, örök sötétséggel, véres-gennyes folyókkal és rettenetes emberevő istenekkel teli helyet talált. Az ikrek végül megtalálták a Paradicsomot, de ehhez át kellett jutniuk a középső világ kilenc részén, hogy feljussanak a tizenharmadik szintre.

A firenzei kódex

A XVI. századi dokumentum az azték kultúráról ad információt. Egy ferences rendi szerzetes, Bernardino de Sahagun évtizedes munkájának köszönhető az iromány, amely háro részből áll. A firenzei kódex néven elhíresült könyv a halálba való utazásról szól. Az aztékok abban hittek, hogy az ember életbeli státusza és halálnak módja határozza meg, hogy az illető hova kerül, nem az erkölcsössége. Az egyik hely az emberevő szörnyek lakhelye a sötét Mictlan. Ennek az ellentéte a Tlalocan, az örök tavasz és bőség országa.

Mennyek és Pokol

1744. húsvétján Emanuel Swedenborg egy svéd tudós, filozófus, teológus, látnok és keresztény misztikus azt állította, hogy az Úr megbízta őt, hogy írjon egy mennyei doktrínát, aminek a kereszténység megújítása a célja, valamint az Úr felnyitotta a lelki szemeit, így szabadon bejárhatta a mennyet és a poklot, beszélhetett az angyalokkal és a démonokkal.

A teológus azt is állította, hogy összeköttetésben áll Dávid királlyal, Pál apostollal, XIV. Lajos francia királlyal, valamint a Holdról és más bolygókról származó lelkekkel.

Egyiptomi Halottak Könyve

A Halottak könyvét Thhot isten állította össze. A nagyjából 3500 éves ókori egyiptomi írás a túlvilágról szól. Vannak máig megfejtetlen részei, ezek komoly fejtörést okoznak az egyiptológusoknak, ritka és nagyon régi szöveget tartalmaznak. Problémát jelent a megfejtésüknél, hogy gyakran a szöveget másoló írnokok sem értették a szöveget, ezért azt rosszul másolták le, ami olyan szövegromlást eredményezett, hogy emiatt képtelenség értelmezni a művet.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; life.hu; noiportal.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)