Jump to content

Misztikus gyógyító helyek Magyarországon

2016. 12. 24. 08:31

Hazánk is bővelkedik misztikus helyekkel, melyeknek gyógyító erőt tulajdonítottak az évek során. Dobogókő az egyik legnépszerűbb célpont, a hely gyógyító erejét a Dalai Láma is elismerte. Nem csak energiával tölti fel az ide látogatókat, de kitűnő kirándulási célpont is, melyet kerékpárral is megközelíthetünk, de turistaúttal is rendelkezik.

Boszorkánysziget

A szegedi Boszorkány sziget, ami valójában félsziget, a Tisza partján helyezkedik el a város szívében. 1728-ban 14 embert égettek el máglyán boszorkányság miatt, innen ered a hely neve. Akkoriban leginkább a gyógyfüvekkel gyógyítókat nevezték boszorkánynak, de egy árvizekkel és éhínséggel súlytotta évben a feldúlt lakosság a boszorkányokat okolta a katasztrófákért, és ezért kivégezték őket a szigeten. Ez az esemény már több száz éve történt, de a helyiek úgy tartják, hogy a halottak lelkei esténként még mindig a szigeten bolyongnak, és hátborzongató hangokat adnak ki.

Dobogókő

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján, 700 méteren található hazánk egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, Dobogókő, amely nem csak a csodálatos panorámáról és meseszép völgyeiről híres, hanem az ősi tanok szerint itt található a bolygónk  szívcsakrája. Az idelátogatók energiával töltődnek fel, és a Rám - hegyen található Ferenczy-sziklán még szívdobbanások is halhatóak. A hely gyógyító erejét még a Dalai Láma is elismerte.

Szatmárcsekei csónakos fejfás temető

Szatmárcseke legnagyobb látványossága a népi csónakos fejfás reformátustemető. Különös látványt nyújt a 600 ember nagyságú, a csónakba fekvő embert, illetve stilizált emberi fejet szimbolizáló sötét fejfával teli sírkert. Egyértelmű magyarázat jelenleg még nincs a csónakos fejfák eredetére. Talán ősi ugor temetkezési szokás egyik emléke. De vannak elméletek, miszerint egy áradás következtében csak csónakkal tudták elvinni a holttesteket a temetőbe viszont errefelé ladikkal jártak és a deszkás, bárkás, és félbárkás temetkezésnek volt hagyománya.

Esztergomi gyógyító kőfejek

A három misztikus kőfej az esztergomi Erzsébet parkban található, melyek a hiedelmek szerint gyógyító hatásúak. Rendszeresen látogatják a helyiek és a turisták is egyaránt, a gyógyulás reményében.  Leginkább a különféle belső szervi és mozgásszervi betegségekben ígér gyógyulást, de csak abban az esetben, ha végig csinálják a túraútvonalat, ami abból áll, hogy az első fej előtt tíz, második előtt öt, a harmadik előtt pedig nyolc percig kell állni a gyógyulás érdekében.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: google.hu)