Jump to content

Ezt jelenti, ha sokszor látsz varjat a közeledben

2016. 12. 17. 12:09


A legtöbb ember a varjakat a halál hírnökének tartja, ármány és misztérium szimbólumaként tekint rájuk. Pedig a varjak ennél sokkal komplexebbek. Úgy hírlik róluk, hogy képesek utazni e világ és túlvilág között.

Sokan keverik a kártékonyságukról ismert varjakat és hollókat, pedig a vészjósló madarak rendkívüli intelligenciával rendelkeznek. A misztikus élőlényeket számtalan legenda övezi, hisz a Sátán szolgájának és a túlvilág hírnökének is tartották őket.

A fekete madarak köré fonódó babonák és misztikus megfigyelések többsége a betakarítással és a termékenységgel kapcsolódott össze. A rendkívül okos, egymás közti fejlett kommunikációra képes madarakat ,,tollas embereknek" is nevezték egyes területeken. Bölcsességük miatt nem meglepő, hogy több legenda állítja, hogy e madarak az ősi istenek és királyok szolgálói voltak, s a halál és a katasztrófák hírnökeiként tevékenykedtek. Kínában a mai napig él a vélekedés miszerint a varjú a kegyetlenséget, gonoszságot és rosszindulatot testesíti meg. A japánoknál azonban a szent állatnak tartott varjak az istenek hírvivői. A zsidó hagyományokban a halál megtestesítői, míg a keresztényeknél a magányt és a Sátánt is szimbolizálták.

A varjakat és a hollókat a lelkek hordozójának is tekintették, ami valószínűleg onnan eredhet, hogy egy-egy csata után vagy temetőkben is gyakran feltűntek e madarak. A ház körül röpködő varjakat haláljövendölő mivoltuk miatt már a rómaiak sem tartották jó ómennek, nem véletlen, hogy a varjakat jóslási szertartásaikhoz is felhasználták. Az ókori vélekedések szerint a csapatban megjelenő varjak harcot vagy katasztrófát mutatnak, míg a magányosan röpködő varjú közeli halálesetre figyelmeztet.

Vajon milyen jelentéssel bír az, ha sokszor látsz varjat a közeledben?

Változás

A varjak jelenléte gyakran jelezheti, hogy változás előtt állsz.

Igazság

Ha az álmaidban gyakran bukkannak fel varjak, az arra utal, hogy az álom bővelkedik igaz elemekben! Ezért ezeket az álmokat érdemes komolyan venni.

Halál

Rengeteg kultúra még mindig a halál madaraként emlegeti a varjakat. Nem biztos ugyanakkor, hogy eljövendő halálra utalnak – az is lehet, hogy egy elhunyt üzenetével érkeznek.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; nlcafe.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)