Jump to content

Az extázis művészete

2016. 10. 18. 08:17

Nincs külön férfi és nő, csak ti együtt. Spirituális mesterek szerint a szeretkezés nem puszta szex, hanem misztikus tapasztalat. Olyan, mint egy különleges meditálás, amikor megszűnsz önálló emberként létezni.

Mi az a tantra?

A tantra a megismerés útja, a hinduizmus tanainak egyike. Több, mint hatezer éves múltra tekint vissza. A tantrajóga olyan szexuális gyakorlatok összessége, amelyek a szexuális energiát magasabb tudati energiává alakítják át.

A tantra jóga az indiai Shivától és feleségétől, Parvatitól ered. A tantrikák az univerzumot a női energiát képviselő Shakti, és a férfierőt szimbolizáló Shiva játékának tartják. Szerintük a valós és transzcendens világot kettejük végtelen közösülése hozza létre. Ők nem korlátozzák vágyaikat, hanem szeretkezéssel ébresztik fel a testükben megbúvó életenergiát. A tantra a szexuális egyesülés teremtő erejében való hit, amely szerint az univerzumból vágy születik.

A tantrajóga egy olyanfajta szexualitás megélésére tanít meg minket, amely erősíti és lecsendesíti az elmét, belső egyensúlyi állapotot teremt, és megnyitja az utat a vallási élmények, a spiritualitás felé.

A tantraszex során a pár órákon keresztül folytatja az aktust – hosszú ideig visszatartják magukat a beteljesüléstől, ám közben több „völgyorgazmust” élnek át. Ez eredményezi a módosult tudatállapotot. Végül, mikor befejezik az aktust, olyan gyönyörben van részük, amiben átélik a megvilágosodást. Ráadásul nem energiát veszítenek, ahogy az megszokott, hanem ellenkezőleg, feltöltődnek energiával.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)