Jump to content

Október 22-én lesz az utolsó tízmilliószoros nap

2016. 10. 17. 05:21

A négy legjelentősebb buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat.

Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól.

Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott.

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be.

Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. Buddha 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek.

Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.

Düchen – A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette Őt a Szamszárából való szabaduláshoz. A követői kérésére Viswakarma isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből.

Tízmilliószoros napok 2016-ban:

Február 22. hétfő
Május 21. szombat
Július 8. péntek
Október 22. szombat (egyes számítások szerint november 10.)

Ezeken a napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben. Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.
Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretet telinek.
Lásd a világbékét ünnepelni!

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)