Jump to content

A titokzatos Vörös Fonal

2016. 10. 13. 03:00

A kaballisztika, a tibeti buddhizmus és a hinduizmus is egyaránt ismeri a Vörös Fonalat, mint védelmező jelképet. Arra szolgál, hogy távol tartsa a rontást, az ártó szemeket a fonal viselőjétől. Több híresség csuklóját is díszítette ilyen fonal az elmúlt években Madonna, Birtney Spearce, Demi Moore is viselte, legutóbb Bíró Ica kezén láttunk vörös fonalat.

A Vörös Fonal nem újkori hóbort

A hajdani kabbalisták ismertették meg a világgal ezt a rendkívül hatékony védelmet nyújtó eszközt. A funkciója kétszeres: elsősorban megvéd minket mások irigy tekintetétől, másodsorban pedig segít eltávolítani saját magunkból a féltékenységet és haragot. A Vörös Fonal egy vörös gyapjú szál a bal csukló körül viselve. A kabbalisták szerint ez nélkülözhetetlen eszköze a lelki és a testi védelemnek.

A Kabbala tanításai nem hirdetnek sem tilalmakat, sem parancsolatokat. A kabbalisták inkább pozitív vagy negatív energiákról beszélnek. A féltékenység és irigység negatív energiái a szemen keresztül sugároznak ki – így alakult ki a nyilvánvaló és egyben ősi kifejezés, a Gonosz Szem.

A Gonosz Szem az emberiség bölcsességtanának része. Mind Szokratész, Plátó és Arisztotelész beszéltek róla. A Bibliában is feltűnik. Királyok, királynők és hódítók félve tisztelték. A régi görögök hadihajóik orrára szemet festettek védekezésül a Gonosz Szem Ellen. A rómaiak ‘occulus malus’-nak hívták. A skótok ‘droch shuil’-nak. A kabbalisták pedig ‘ayin horeh’- ként emlegetik.

A kabbalisták szerint, ez a fajta negatív energia az életünket és jólétünket befolyásolhatja. Visszatarthat bennünket sorsunk beteljesülésétől, sőt még mindazoknak az elvesztését is okozhatja, amiket már ezeddig elértünk.

Hogyan viseljük a Vörös Fonalat?

A Vörös Fonalat a bal csuklón viseljük. A kabbalisták felismerték, hogy az energia a test bal oldalán hatol be. A bal kar és kéz az ‘kapás’ fogalmához kapcsolódik, a jobb kar és kéz pedig az ‘adás’ erejét foglalja magába. Eszerint a negatív energiák a test bal oldalán áramlanak be. A Vörös Fonalat a bal csuklónkon viselve a negatív energiákat a behatolás pillanatában feltartóztatjuk. A fonal gondos előírásoknak megfelelően, hét egymást követő, sorozatos csomóban van megkötve, egy-egy csomó azt a hét spirituális dimenziót jelképezi, amely a jelen valóságunkkal van összeköttetésben. Nagyon fontos, hogy egy olyan személy kösse fel a fonalunkat, aki szeret minket, és akiben mi is mélyen megbízunk. Mialatt ők ezt megteszik, mi azt kérhetjük, hogy ez az erő sugározzon ránk és embertársainkra, és jóságot, kegyelmet, hálát, és a Gonosz Szem örök távol tartását kérhetjük a Fénytől.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; kép: google)