Jump to content

Ama Muru, a csillagkapu kulcsának őrzője

2016. 09. 28. 08:34


A Peruban található (állítólagos) csillagkapuról már évekkel ezelőtt lehetett hallani, és számos furcsa jelenség történik ma is a környékén. 1998-ban Jerry Hills a barátaival látogatott a kapuhoz, és a szemtanúk szerint nagyjából harminc másodpercre szó szerint eltűnt. Jerry óráknak érezte az utazást, amit időn és téren túlinak tapasztalt, és olyan helyen járt, ahol az univerzumot egy felsőbb erő tartja egyensúlyba.

A helyiek elmondása alapján néhányan örökre eltűntek, így nem nagyon mernek a kapu közelébe menni. Állítólag többször láttak "nem e világinak tűnő", magas, szinte áttetsző testű embereket, akiket narancs és kék fénygömbök kísértek. Akik megérintették a kaput, azok közül többen vizionáltak: csillagokat, fényes képződményeket, gázfelhőket láttak, a szabadesés illúzióját vélték tapasztalni. A környék lakói bizton állítják - ősi legendáikra hivatkozva -, hogy ez a kapu valójában átjáró azoknak az ősi isteneknek a világába, akik a történelem hajnalán az égből érkeztek, és hozzájárultak az emberi élet kialakulásához a Földön.

Amaru Muru, a kulcs őrzője

A legenda szerint kulcs is van a kapuhoz. Egy aranykorong, amivel kinyitható a kapu, és a kulcs tulajdonosa beléphet az égi uralkodók királyságába. Ez a legenda még az inka birodalom megalapításának idejéből származik, és Amaru Muruhoz, az inkák első papjához kapcsolódik. Hogy honnan jött és ki is volt valójában Amaru Muru? Egyesek szerint Tampu Toccóban, a legendás hegyi barlangban született, gyerekkorában felvitték a Napistenhez, majd később visszatért a Földre. Egy másik történet szerint Amaru Muru lemúriai bölcs volt, akit más bölcsekkel együtt a kontinens pusztulása előtt a világ különböző helyeire küldtek, hogy új civilizációt teremtsenek. Számos templomot és várost (például Machu Picchut, Cuzcót és Tiahuanakót is) tudatosan építettek a bolygó erővonalai mentén, és Amaru Muru birodalmába nemcsak Peru tartozott, hanem szinte egész Dél-Amerika. Az Andok mélyén megbújó kolostorban megalapította a Hét Fénysugár Rendet, és ez a misztikus iskola a szent lemúriai tanításokat követte. Emellett ők őrizték az Amaru által idehozott misztikus tárgyakat is. Ezek között volt egy bizonyos "szent napkorong", amit titkos kamrában őriztek, és csak nagyon ritkán vették elő. Ezt a korongot csak kozmikus vagy transzcendentális események alkalmával volt szabad használni - valószínűleg olyankor, amikor valamilyen katasztrófa közelgett, és meg kellett nyitni a kaput az istenek számára.

Vajon a titokzatos csillagkapu mi célt szolgál? Valóban átjáró a dimenziók között? Megannyi kérdés, és nagyon kevés válasz.

(Forrás: 12csillagjegy.hu; astronet.hu; kép: youtube.com)