Jump to content

Pihentető házimunka?

2016. 09. 18. 09:35


Ha már úgyis porszívózol, mosogatsz, vagy épp vasalsz, miért ne meditálhatnál közben? Nem csak lótuszülésben jön el a végső nyugalom, aktívan is lehetsz jógi!

A háztartás az önismeret nagy iskolája: segít tudatosítani készségeidet, tűrő- és állóképességedet és a legfontosabbat: az indítékaidat. Miért is csinálom én azt, úgy és akkor? A tudatos munkavégzés segít felismerni az elvárásaidat, a megfelelési kényszeredet, a családi és közösségi hagyományaidat és a saját, egyéni utadat. Könnyebben veszed észre a ragaszkodásodat, ami beszűkíti a lehetőségeidet, könnyebben fogadod el a dolgok változását." – magyarázza Basa Ágnes asztrológus, meditációs relaxációs instruktor.

Így meditálj mosogatás közben!

Figyeld meg a körkörös és párhuzamos mozdulataidat, kívül-belül követve az edények formáját. Mely izmok dolgoznak? Belemerevedtél-e egyetlen tartásba, vagy toporogsz közben? Amikor jön az öblítés, figyeld meg a folyó víz csobogását, és tekintsd építkezésnek az edények szárítón való elhelyezését. Figyeld meg, a tevékenység közben van-e fájdalom? Hol fáj, mennyire, milyen az állaga, sűrűsége, színe...? És már meditálsz is!

(Forrás: 12csillagjegy.hu; life.hu; kép: FreeDigitalPhotos.net)