Jump to content

Az alvás jógája - Budapestre látogat a mester

2016. 08. 18. 08:31

Életünk közel egyharmadában alszunk, és ez azt jelenti, hogy átlagosan 20-25 évet töltünk sötétségben és teljes öntudatlanságban. Az alvásjóga gyakorlatát tibeti jógik évszázadokkal ezelőtt fejlesztették ki, hogy a mélyalvás során sötétségben töltött órákat átalakítsák és segítsék a tudat tiszta természetének megismerését.

Az alvásjóga gyakorlat azonban a felébredés erőteljes eszközeként több mint csupán egy éjszaka végzett gyakorlat, hiszen életünk minden tapasztalását tisztasággal és éberséggel tölti meg. A gyakorlat végezhető a mindennapi tevékenységeink vagy meditálás közben, elalvás előtt és elvalváskor. Az alvásjóga legfőbb célja, hogy kaput nyisson tudatunk valódi, fényességes természetének felismeréséhez.

Magyarországra látogat Tenzin Wangyal Rinpocse, aki egyike a kevés nyugaton élő bön buddhista mesternek.

Rinpocsének nemzetközileg is elismert vezetőként 25 éves tapasztalata van a nyugati világban élő gyakorlók tanításában. Mély bölcsességét és az ősi tibeti bön tanításokat érthetően, világos stílusban képes átadni olyan módon, hogy a nyugati emberek is használni tudják azokat mindennapi életük során.  

Rinpocse az alvás jógájának gyakorlatáról tart előadást a MOM Kulturális Központban 2016. szeptember 3-án és 4-én.

(Forrás: / kép forrása: astronet.hu)