Jump to content

Ki a lelki társad?

2016. 07. 04. 10:48

A lelki társ nem feltétlenül azonos a Nagy Ő-vel - sokkal inkább olyasvalaki, aki segít felnőtté válni, akár kemény leckék árán is.


Egy lélek, aki örök kiteljesedést kínál - általában így képzeljük el a lelki társat. Azt gondoljuk, ha rátalálunk, nemcsak a jelenlegi életünkben, hanem az elkövetkezőkben is egy párt alkotunk vele, a köztünk lévő kötelék pedig minden eddig ismertnél szorosabb és mélyebb lesz.

A lelki társad nem feltétlenül a szerelmed

A szerelem első látásra magában foglalja az érzést: mintha mindig is ismerted volna őt. Talán megpróbálod racionalizálni a helyzetet, ám elkerülhetetlenül belekeveredsz valamilyen kapcsolatba. Ezt igen gyakran nehézségek követik, hiszen különböző leckéket kell megoldanotok közösen, ha már emiatt találkoztatok.

Nem csak az lehet a lelki társad, aki a legjobban szeret. Lehetséges, hogy egy olyasvalakitől kell megbocsátást és könyörületességet tanulnod, akinek - korábbi életeitek tükrében - jó oka van arra, hogy fenntartással viseltessen irántad, illetve akitől joggal félsz.

Az is megtörténhet, hogy olyasvalakivel esel át ugyanazokon a leckéken, akivel nem tartasz fenn szerelmi kapcsolatot. Lehet az illető egy barátod, egy munkaadód vagy egy családtagod is. Mégis jólesik, ha találkozol vele.

De vajon mi az oka annak, hogy a lelki társ ilyen sokféle összefüggésben jelenhet meg?

A válasz a múltban, pontosabban korábbi kötődéseidben rejlik, valamint azokban az elvárásaidban, melyeket jelenlegi életeddel szemben támasztasz. Annyi azonban bizonyos, hogy az igazi lelki társi tapasztalatokat az élmény intenzitásáról ismerheted fel, illetve arról, hogy ezeknek az emléke sosem halványul el.

Forrás, kép forrása: femina.hu