Hozzávalók:
- 2 közepes méretű cukkini, vékony szeletekre vágva
- 2 közepes méretű sárgarépa, hosszában félbevágva
- 1 nagyobb fej brokkoli, rózsákra szedve
- 1 közepes méretű paprika (piros, sárga vagy zöld), nagyobb darabokra vágva
- 1 közepes méretű lilahagyma vagy vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss petrezselyem vagy koriander levél aprítva (opcionális)
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Grillfűszerek (opcionális)
Elkészítés:
-
Zöldségek előkészítése: Mossa meg és szárítsa meg alaposan a zöldségeket. Vágja őket előkészített méretű darabokra.
-
Fűszerezés: Egy tálban keverje össze az olívaolajat, a sót, a borsot és opcionálisan a grillfűszereket. Locsolja meg ezzel a keverékkel a felkészített zöldségeket, és jól keverje össze, hogy minden zöldség egyenletesen legyen bevonva a fűszerezett olajjal.
-
Grillezés: Melegítse elő a grillt közepes-halvány lángon. Helyezze a fűszerezett zöldségeket a grillrácsra egyenletesen elosztva. Süssük őket mindkét oldalán 6-8 percig, vagy amíg enyhén meg nem puhulnak és barnulni kezdenek.
-
Tálalás: Vegye le a grillezett zöldségeket a grillről, és rendezze őket egy tálba vagy tálalótálra. Opcionálisan megszórhatja őket friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel. Azonnal tálalja, hogy az ízek és a textúra a legjobbak legyenek.
A grillen sült tavaszi zöldségek nemcsak egészségesek és táplálóak, hanem tele vannak friss ízekkel és aromákkal is. Ez a recept tökéletes választás mindenféle grillpartira, legyen az családi összejövetel, baráti piknik vagy akár hétvégi grillezés. Kombinálhatja más grill ételekkel, például halakkal vagy csirke mellével, vagy akár tálalhatja önállóan, mint egy könnyű és ízletes fogást. Merítsen ihletet a tavaszi szezonból és élvezze a friss zöldségek élvezetét a grillen sült formában!