Hozzávalók:
- 4 nagyobb méretű, érett paradicsom
- 2 labdányi friss mozzarella sajt
- Friss bazsalikom levelek
- Extra szűz olívaolaj
- Balzsamecet vagy balzsamecet krém
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
-
Paradicsomok felvágása: Mossa meg és szárítsa meg alaposan a paradicsomokat. Vágja őket kb. 0,5 cm vastag karikákra.
-
Mozzarella szeletelése: Vágja a mozzarella sajtot vékony szeletekre, olyan vastagságúra, mint a paradicsomkarikák.
-
Rétegezés: Egy tálalótálban vagy tányéron kezdje el a rétegezést. Helyezzen egy paradicsomkarikát az aljára, majd rá egy szelet mozzarella sajtot. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg minden paradicsom és mozzarella fel nem használódik. Ügyeljen arra, hogy szépen váltakozzanak a rétegek.
-
Bazsalikom hozzáadása: Helyezzen friss bazsalikom leveleket a paradicsom és mozzarella rétegek közé.
-
Fűszerezés: Locsolja meg az elkészített salátát extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel vagy balzsamecet krémmel. Sózza és borsozza ízlés szerint.
-
Tálalás: Az elkészült Caprese salátát azonnal tálalja, hogy a friss ízek érvényesüljenek. Kísérheti friss ciabatta kenyérrel vagy ropogós baguette-vel.
A paradicsomos Caprese saláta nemcsak finom és egészséges, hanem szemet gyönyörködtető is. A friss, lédús paradicsom, a krémes mozzarella sajt és a pikáns bazsalikom együttesen egy igazi tavaszi csemegét alkotnak, amely tökéletes választás a melegebb időszakban. Készítsen egy adagot otthon, és élvezze a tavaszi ízeket és aromákat a családjával vagy barátaival!