Hozzávalók:
- 400g tészta (pl. penne vagy farfalle)
- 1 csomag zöldspárga (kb. 400g), végeik levágva és feldarabolva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
-
Egy nagy fazékban forralj fel bőségesen vizet, majd sózd meg. Add hozzá a tésztát, és főzd al dente (a csomagoláson jelzett időnél 1-2 perccel kevesebbet).
-
Közben egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
-
Add hozzá a feldarabolt zöldspárgát a serpenyőhöz, és pirítsd további 5-7 percig, amíg megpuhul, de még ropogós marad.
-
Amikor a tészta elkészült, szűrd le, de ne öblítsd le hideg vízzel. Önts le róla egy keveset a főzővizéből, majd keverd össze a zöldspárgával a serpenyőben.
-
Adj hozzá reszelt parmezán sajtot a tésztához és a zöldspárgához, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg. Keverd össze, hogy a sajt olvadjon bele a tésztába és a zöldspárgába.
-
Tálald a tésztát megszórva frissen vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.