Hozzávalók:
- 2 csésze friss málna
- 1 csésze ricotta sajt
- 1/2 csésze tejszín
- 1/2 csésze porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
-
Egy turmixgépben vagy botmixerben turmixold össze a friss málnát sima péppé.
-
Egy közepes tálban keverd össze a ricotta sajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vanília kivonatot, amíg egy sima, krémes keveréket nem kapsz.
-
Keverd hozzá a málnapépet a ricotta keverékhez, és alaposan dolgozd össze.
-
Öntsd a keveréket egy fagylaltkészítő gépbe, és kövesd az adott gép utasításait a fagylalt elkészítéséhez.
-
Amikor elkészült a fagylalt, tedd egy légmentesen zárható dobozba, és tegyél rá egy réteg fóliát, hogy megakadályozd a kristályosodást. Helyezd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, vagy amíg teljesen meg nem fagy.
-
Tálald a málna-ricotta fagylaltot friss málnaszemekkel díszítve.