Hozzávalók:
- 1 kg kacsacomb vagy kacsamell (csontozott és bőr nélkül)
- 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 evőkanál libazsír vagy olaj
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 babérlevél
- 2 dl húsleves
- Só ízlés szerint
- Friss apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
-
A kacsacombot vagy kacsamelleket vágd kisebb darabokra, majd sózd meg ízlés szerint.
-
Egy nagyobb lábasban olvassz meg libazsírt vagy melegíts olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd aranyszínűre.
-
Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.
-
Húzd le a lábast a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Vigyázz, nehogy megégjen, mert keserű lesz.
-
Tedd vissza a lábast a tűzre, és add hozzá a kacsadarabokat. Süssd őket mindkét oldalukon, amíg szép barna színt kapnak.
-
Szórd rá az őrölt köményt, és add hozzá a babérlevelet.
-
Öntsd fel a húslevessel, majd fedd le a lábast, és főzd lassú tűzön kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a kacsahús puha és omlós lesz. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
-
Amikor elkészült, tálald melegen friss apróra vágott petrezselyemmel megszórva. A hagyományos módon kenyérrel vagy tarhonyával tálalhatod.
Kész!