Jump to content

Egy ősi magyar étel recept, ami ma is megállja a helyét

2023. 06. 07. 10:51

Egy szó: kacsapörkölt.

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsacomb vagy kacsamell (csontozott és bőr nélkül)
  • 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 evőkanál libazsír vagy olaj
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 babérlevél
  • 2 dl húsleves
  • Só ízlés szerint
  • Friss apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A kacsacombot vagy kacsamelleket vágd kisebb darabokra, majd sózd meg ízlés szerint.

  2. Egy nagyobb lábasban olvassz meg libazsírt vagy melegíts olajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd aranyszínűre.

  3. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

  4. Húzd le a lábast a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát. Vigyázz, nehogy megégjen, mert keserű lesz.

  5. Tedd vissza a lábast a tűzre, és add hozzá a kacsadarabokat. Süssd őket mindkét oldalukon, amíg szép barna színt kapnak.

  6. Szórd rá az őrölt köményt, és add hozzá a babérlevelet.

  7. Öntsd fel a húslevessel, majd fedd le a lábast, és főzd lassú tűzön kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a kacsahús puha és omlós lesz. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

  8. Amikor elkészült, tálald melegen friss apróra vágott petrezselyemmel megszórva. A hagyományos módon kenyérrel vagy tarhonyával tálalhatod.

Kész!

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)