Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- 2-3 szál friss rebarbara
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem vagy snidling apróra vágva a tálaláshoz
Az elkészítés lépései:
-
Először készítsük elő a rebarbarát. Mossuk meg és hámozzuk meg a szálakat. Vágjuk őket kb. 2-3 centiméter hosszú darabokra. A friss rebarbara savanykás íze izgalmas kontrasztot fog teremteni a csirkemell szaftos és enyhén édes ízével.
-
A csirkemell filéket sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukon. Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
-
Helyezzük be a csirkemell filéket a serpenyőbe, és süsük mindkét oldalukat aranybarnára. Ez általában 4-5 percet vesz igénybe minden oldalon. Tegyük félre a sült csirkemell filéket.
-
A serpenyőben hagyjuk meg a fokhagymát, és pirítsuk meg egy kicsit, amíg illatos lesz. Ezután adjuk hozzá a rebarbarát a serpenyőbe, és pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul, de még mindig kissé roppanós marad.
-
Tegyük vissza a sült csirkemell filéket a serpenyőbe a rebarbarával, és forgassuk át őket, hogy mindkét oldalukon átvegyék a rebarbara ízét. Folytassuk a sütést további 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
-
Tálaláskor hintezzük meg a friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még több frissességet adjunk az ételnek. A rebarbarás csirkemell kiválóan párosítható salátával, párolt rizzsel vagy friss zöldségekkel.
Következtetés
A rebarbarás csirkemell egy izgalmas és különleges étel, amelynek a rebarbara savanykás íze kiválóan harmonizál a csirkemell szaftosságával és enyhe édességével. Ez az étel nem csak ízletes, hanem látványos és figyelemfelkeltő is lehet egy különleges vacsorán vagy eseményen. Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze a rebarbara egyedülálló ízének és textúrájának kombinációját!