Jump to content

Ínycsiklandó rebarbarás csirkemell recept

2023. 06. 05. 13:18

A rebarbara egy savanykás ízű zöldség, amelyet gyakran süteményekhez és desszertekhez használnak. Azonban a rebarbara izgalmas és különleges ízével és textúrájával remekül párosítható más ételekkel is. Ebben a cikkben bemutatunk egy különleges és ízletes receptet a rebarbarás csirkemell elkészítéséhez, amely garantáltan meglepő és ízletes fogás lesz.

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell filé
  • 2-3 szál friss rebarbara
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy snidling apróra vágva a tálaláshoz

Az elkészítés lépései:

  1. Először készítsük elő a rebarbarát. Mossuk meg és hámozzuk meg a szálakat. Vágjuk őket kb. 2-3 centiméter hosszú darabokra. A friss rebarbara savanykás íze izgalmas kontrasztot fog teremteni a csirkemell szaftos és enyhén édes ízével.

  2. A csirkemell filéket sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalukon. Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.

  3. Helyezzük be a csirkemell filéket a serpenyőbe, és süsük mindkét oldalukat aranybarnára. Ez általában 4-5 percet vesz igénybe minden oldalon. Tegyük félre a sült csirkemell filéket.

  4. A serpenyőben hagyjuk meg a fokhagymát, és pirítsuk meg egy kicsit, amíg illatos lesz. Ezután adjuk hozzá a rebarbarát a serpenyőbe, és pirítsuk néhány percig, amíg megpuhul, de még mindig kissé roppanós marad.

  5. Tegyük vissza a sült csirkemell filéket a serpenyőbe a rebarbarával, és forgassuk át őket, hogy mindkét oldalukon átvegyék a rebarbara ízét. Folytassuk a sütést további 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

  6. Tálaláskor hintezzük meg a friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még több frissességet adjunk az ételnek. A rebarbarás csirkemell kiválóan párosítható salátával, párolt rizzsel vagy friss zöldségekkel.

Következtetés

A rebarbarás csirkemell egy izgalmas és különleges étel, amelynek a rebarbara savanykás íze kiválóan harmonizál a csirkemell szaftosságával és enyhe édességével. Ez az étel nem csak ízletes, hanem látványos és figyelemfelkeltő is lehet egy különleges vacsorán vagy eseményen. Próbálja ki ezt a receptet, és élvezze a rebarbara egyedülálló ízének és textúrájának kombinációját!

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu | Kép: pixabay.com)