Jump to content

Érezd jól magad a bőrödben, figyelj oda mit eszel!

2018. 03. 31. 14:38

Amennyiben megfelelően táplálkozunk, kedvünk, közérzetünk javul, feltöltődünk életerővel és energiával, valamint a stresszes szituációknak is könnyebben fogunk ellenállni!

Első lépésként fontos a magnéziumban gazdag étrend, ugyanis ennek hatására megnő a szervezetben a szerotonin termelés, amely az endorfinhoz hasonlóan képes az embert energikusabbá és jókedvűvé tenni.

Mit együnk?

A mandula, kesudió (olajos magvak), mogyoróvaj, spenót, borsó, lencse, bab (hüvelyesek) a burgonya, banán, és bizonyos halak is kiváló magnézium forrásként szolgálnak. Magnézium mellett, egészségünk védelme érdekében, B2-, E-vitamin, valamint cink is található bennük.

C-vitamin kiváló stresszűző!

A mindennapos rohanás, a stressz nem kíméli testünket, lelkünket. Hogy könnyebben ellenállj a nyomasztó, szorongató ,stresszes érzésnek, hogy könnyedén vedd a mindennapok akadályait, fogyassz sok gyümölcsöt. Az erdei,(bogyós) gyümölcsök ásványi anyag és vitamin tartalma rendkívül magas. Az eper, a málna, a szeder, az áfonya mind C- Vitaminban gazdagok. Fogyasztásuk csökkenti szervezetünk stresszhormon termelését, könnyebben megőrzizzük nyugalmunkat.

Nyugtalanság, frusztráció, izgatottság, és alvásproblémák ellen kiváló orvosság a triptofán tartalmú ételek fogyasztása. Ezekre a problémákra kiváló gyógyír, ha tejtermékekben, túróban, szójatejben, tofuban, lencsében gazdag ételeket fogyasztasz. Az egészséges élelmiszerekben gazdag étrend és táplálkozás az emésztőrendszerünkre is kedvezően hat, nem csak kedélyállapotunkat befolyásolja. Hogy elősegítsd a méregtelenítést, fogyassz sok sóskát, spenótot, brokkoliféléket, melyek segítenek a zsírégetésben és a méregtelenítésben is egyaránt.

Figyeld meg, ha egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetsz arra, hogy mikor és mit eszel, egy idő után érezni fogod magadon a külső-belső változást.

 

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l Kép: pixabay.com)