Jump to content

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata

2022. 01. 27. 18:28

Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata, a bélyeget a Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca támogatásával, a budapesti Kínai Nagykövetséggel, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központtal közösen kedden bocsátotta forgalomba - tudatta a Magyar Posta Zrt.

A közleményben felidézik, a kínai horoszkóp szerint a soron következő, február 1-je és 2023. január 21. közötti időszak a Tigris éve, amelyről a hiedelmek úgy tartják, hogy a magabiztosság, a hirtelen váltások, az előre elrendelt dolgok és az újdonság éve, amelyben a lelkesedés és a dinamizmus úrrá lesz a viszontagságokon.

A bélyegképen két tigris helyezkedik el, kör alakban. Ez az elrendezés a Yin és Yang, vagyis az élet árnyas és napos oldalát, a nehézségeket és sikereket jelképezi, amelyek csak egymást kiegészítve alkothatnak kerek egészet - olvasható a közleményben.

Mint írják, a bélyegkisívhez tartozó alkalmi borítékon és bélyegzőn további tigris motívumok láthatók. A kínai kultúrában is fontos szerepet töltenek be a színek. A Tigris éve bélyegen a vörös és a sárga dominál. A vörös a szerencsét és a boldogságot, a sárga pedig a jólétet és a bőséget is jelképezi.

A tájékoztatás szerint a Magyar Posta 2014 óta, immár 9. alkalommal bocsát ki az adott év szerinti kínai horoszkóp témájában bélyeget, ami a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend. A kibocsátást most is a Holdújév kezdetéhez igazította a Magyar Posta Zrt.

A bélyegújdonság Szajkó Berta Ágnes grafikusművész alkotása. A kisív 20 000 példányban az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült és keddtől kapható az elsőnapi postákon, a Filapostán. A bélyeg a Magyar Posta internetes áruházában is megrendelhető - áll az összegzésben.

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)