Jump to content

Az otthonteremtő Rák

2021. 10. 19. 14:16

Rák az otthon jegye, melyet a leginkább családcentrikus csillagjegyként tartanak számon. Az e jegyben született emberek az életüket gyakran elsősorban a családnak rendelik alá, háttérbe szorítva minden egyéb ambíciójukat. 

A jegy szülöttei számára családtagjaikról, különösen pedig a gyerekeikről való gondoskodás a legfőbb prioritás. Folyamatos figyelemmel, gyengédséggel halmozzák el őket. Lesik a kívánságaikat, igyekeznek őket mindentől megóvni és még a problémáikat is megoldani helyettük. Kifejezetten jellemző rájuk, hogy túlságosan elkényeztetik a csemetéiket. A szeretetük egészen szélsőséges lehet, ami azonban idővel akár fojtogatóvá is válhat a gyerekeik számára. 

A Rákok vérében van az otthonteremtés. Kiválóan főz és süt, kifinomult érzéke van a lakberendezéshez, de még az olyan kevésbé kedvelt háztartási feladatokban is megtalálja az örömet, mint a mosás, a vasalás vagy épp takarítás. Abból indul ki ugyanis, hogy ezekkel is kellemesebbé, kényelmesebbé teheti azoknak az életét, akiket a legeslegjobban szeret.  

A jegy szülöttei szinte olvasnak a gyerekeik gondolataiban és teljes mértékeben képesek megérteni a belső világukat, épp ezért nagyon mély és bensőséges kapcsolatot ápolnak velük. Gazdag fantáziával rendelkeznek, így a szó szoros értelmében véve képesek meséssé varázsolni a csemetéik gyermekkorát. Kreatív módon nevelik, tanítgatják őket és egyben a képességeik kibontakoztatására is ösztönzik őket.

A Rákok rendkívül hagyománytisztelők, sőt akár ódivatúak is, különösen, ha a családról van szó.  Úgy vélik, hogy a szokások, rutinok és rituálék biztonságot és folytonosságot jelentenek, épp ezért rendkívüli módon ragaszkodnak ezekhez, még olyankor is, amikor a józan ész esetleg mást diktálna, esetleg a már kamaszodó gyerekek lázadoznak ellenük.

 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)