Jump to content

Így válassz illatot

2021. 09. 27. 09:57

A csillagjegyed is meghatározza, milyen illatok azok, melyek igazán jól állnak. Illathoroszkóp a zodiákus 12 jegyének.

Kos

A merész és energikus Kosokhoz leginkább a határozott, fűszeres illatok passzolnak. Alapjegyként ajánlható a bors, a szegfűszeg, a fahéj, a kardamon, illetve a pézsma, melyet citrusos aromák tehetnek még izgalmasabbá, esetleg a jázmin vagy a rózsa szelídíthet.

Bika

A Bikák számára az érzéki és romantikus illatok a legideálisabbak. Egyértelműen azok a parfümök illetnek hozzájuk, melyekben a virágos illatjegyek uralkodnak.

Ikrek

Az Ikrek jegy szülöttei összetett személyiségek, ennélfogva a hasonlóképp összetett illatprofillal rendelkező parfümök passzolnak hozzájuk, melyeknek a gyümölcsös és a fűszeres jegyek együttes jelenléte ad egyfajta kettősséget.

Rák

A bájos és érzékeny Rákok ideális illatai a kimondottan édes, cukorkák vagy sütemények aromáját idéző parfümök. Legfőképpen a vaníliás, illetve karamellás alapjegyekkel rendelkező kompozíciók.

Oroszlán

Az Oroszlánok bátran bevállalhatják és többnyire be is vállalják az olyan a feltűnő és a szó szoros értelmében mámorító parfümöket, melyek bárki máson túl soknak hatnának. Az illet lehet akár fűszeres, akár édes, akár citrusos, akár mindezek bonyolult elegye, a lényeg, hogy nagyon legyen az.

Szűz

A Szüzek személyiségéhez elsősorban a szofisztikáltan fanyar illatkompozíciók illenek, melyek leginkább földes alapjegyekből és gyümölcsös szív-illetve alapjegyekből állnak össze. 

Mérleg

A Mérleg jegy szülötteinek a klasszikus, nem túlbonyolított parfümök állnak a legjobban, ezen belül is a natúr, virágos jegyek, különösképp a rózsa, illetve a jázmin.

Skorpió

A Skorpiók titokzatos személyiségéhez a sötétebb tónusú, érzéki illatok passzolnak, legfőképpen a keleti ihletésű, földjegyeken alapuló, egzotikus-fűszeres kompozíciók.

Nyilas

A Nyilasok számára ahogy az életben szinte minden, úgy az illatválasztás is egyfajta kaland. Bevállalós módon kísérleteznek a stílusosabbnál stílusosabb parfümökkel és ők azok, akik esetében a legnehezebb behatárolni, hogy mi is illik hozzájuk igazán. A gyömbéres és ámbrás tónusok azonban egészen biztosan.

Bak 

A Bak jegy szülöttei az illatokban is a letisztultságot keresik, ebből adódóan számukra a hűvösebb, citrusos parfümök a legideálisabbak, de ők azok is, akiknek a tömjénes illatösszetevő igazán jól állhat.

Vízöntő

A szabadságimádó Vízöntőkhöz a természetes és átütően friss illatok passzolnak, melyek bővelkednek a vizes jegyekben. Kedvenceik az óceánok levegőjét idéző parfümök.

Halak

A Halak szülöttei  a parfümben is a mélységeket keresik. Az egyszerre fülledt, mégis kifinomult illatok valók nekik, így például a vaníliás-pézsmás illatkompozíciók.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)