Jump to content

Így kezelik a jegyek a kudarcot

2021. 09. 26. 09:55

A kudarc vagy hiba nem azt jelenti, hogy rosszabbak vagyunk másoknál, vagy hogy elrontottuk az életünket, csupán egy hasznos tapasztalat, ami által fejlődhetünk. Ha viszont nem tudunk tanulni a botlásainkból, akkor elvesszük magunktól azt a lehetőséget, hogy jobbá váljunk, és legközelebb esetleg már el tudjuk kerülni, amiben hibáztunk. A következő csillagjegyek sajnos nem annyira jók ebben, és gyakran előfordul velük, hogy úgy érzik, egy helyben toporognak és nem jutnak előre, ami általában azért van, mert nem tanulnak a hibáikból.

 

Vízöntő

A Vízöntő úgy születik, hogy neki mindig igaza van. És az esetek többségében valóban rátapint a lényegre, éles szeme van az igazsághoz, képes a társadalmi normákon túl is látni, ami hasznára van, amikor döntést kell hozni. Ám mindez mégsem jelenti azt, hogy tévedhetetlen csillagjegy lenne, csak ezt nem hajlandó belátni. Mivel nem annyira szeret mentális munkát végezni önmagán, az önreflexióra való hajlama sem nevezhető túlfejlettnek, így aztán simán leél úgy egy életet, hogy azt gondolja, neki nincsenek hibái és sosem téved.

Bika

A Bika annyiban más, mint a Vízöntő, hogy benne megvan a szándék arra, hogy tanuljon a kudarcokból, sőt, arra is képes, hogy elismerje, ha nincs igaza, csak ott torpan meg, amikor a következő szituációban hasznosítani kellene a tapasztalatait. Ez azért van főleg, mert nem szereti a változást, képes görcsösen ragaszkodni a jól megszokott rutinhoz, ami oda vezethet, hogy hiába látja, miben hibázott és mit kellene máshogy csinálnia, mégis képtelen arra, hogy változtasson a gyakorlatban.

Kos

Ha a Kosról van szó, számíthatsz rá, hogy mindig céltudatosan megy előre, ám azt nehezen bírja, ha nincs igaza valamiben. Kitartó és makacs csillagjegyről beszélünk, aki mindenben sikeres akar lenni, és egyáltalán nem érdekli, mit akarnak tanácsolni neki mások. Még akkor sem kér az iránymutatásodból, ha egyértelműen tájékozottabb vagy az adott területen. Kitartóan ismételgeti a hibáit, mielőtt tanulna belőlük, mert nem fogadja el, hogy hibázhat bármiben.

Halak

Amikor olyan érzékeny valaki, mint a Halak csillagjegy, akkor hajlamos végletekben gondolkodni. Ha a Halak hibázik, akkor azt gondolja magáról, hogy rossz ember, akit nem lehet szeretni és könnyen beleragad az önsajnálatba ahelyett, hogy tanulna a tapasztalataiból. Számára a kudarc nem tanítómester, hanem lehetőség egy kis drámára, ami közben nyalogathatja a sebeit és áldozatként a figyelem középpontjába kerülhet.

Mérleg

A Mérleg sajnos nem mindig viselkedik szépen a környezetével, sokszor csak első ránézésre tűnik barátságosnak és kedvesnek, ám közelebbről megismerve ráébredhetünk hamar, hogy könnyen belegyalogol mások lelkébe. Ez a tulajdonsága nem engedi neki azt sem, hogy belássa a hibáit, hiszen akkor azt is észre kellene vennie, hogyan bánt más embereket és leomlana a saját kedvességébe vetett hite.

Nyilas

A Nyilas még a legbelátóbb a hat csillagjegy közül, mert egy idő után azért ráébred, ha hibát követett el, csak épp nem tanul belőle, hanem inkább utolsó leheletéig védi a saját hibáját. Borzasztó sok időt és energiát képes beleölni abba, hogy bebizonyítsa, miért van igaza, amikor pedig mindenki tudja, hogy nincs igaza. Egyébként nem rossz tulajdonság az, hogy soha nem adja fel, csak sok esetben rossz felé fordítja az energiáit ahelyett, hogy tanulna a hibáiból.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)