Jump to content

Válassz aszcendens alapján

2021. 09. 21. 20:06

Ha az Ikrek egy Mérleg, az Oroszlán egy Kos, a Szűz pedig egy Bika aszcendensű partnerre talál, abból szinte csak jó sülhet ki. Te kihez illesz?

A horoszkóp egy olyan „óra”, ahol nem a mutatók mozognak, hanem maga a számlap. Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születés pillanatában a keleti horizonton felkel. A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton, átlagosan két óra időtartam telik el egy újabb állatövi jegy feltűnéséig. Az ellipszispálya miatt azonban nem szabályos a kétórás ciklus, különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek. Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel. Így nálunk a Halak aszcendens elég ritka, míg a Szűz nagyon gyakori. A déli féltekén pedig ez pont fordítva van.

Az aszcendens leírja az adott ember alaphangulatát, az „én-érzését”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amit a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása az ember kinézetére, továbbá arra, hogy hogyan beszél, minként mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre) stb. A születés pillanatára felállított horoszkóp egy pillanatkép az égről és egy röntgenfelvétel az egyénről: átvilágítja, megmutatja a gyenge pontokat, a vérmérsékletet és gyakorlatilag az értékrendet. 

A Kos jegy szülöttjéhez egy Kos aszcendensű személy akkor passzol, ha nem a harc, hanem a lelkesedés dominál. Remekül megértik egymást, mert megegyezik a világról alkotott elképzelésük és elvárásuk.
Egy Oroszlán aszcendensűvel is jó párost alkotnak, mert a tűz, a szenvedély mindkettőjükben lobog. Hosszú távon az Oroszlánnak kell vezetnie, ha békét akarnak, de Nyilas aszcendens is szóba jöhet, bár a Nyilas kicsit elvontabb, mint a Kos. Szerencsére mindketten aktívak, közvetlenek és energikusak. Talán a legizgalmasabb párosítás a Mérleg aszcendens és Kos napjegy. Úgy egészítik ki egymást, mint a fogaskerekek. Elementáris erővel vonzódnak egymáshoz eleinte, amiből taszítás lehet, ha nem vigyáznak.

A Bika napjegy egy Bika aszcendensűvel tökéletesen harmonikus párt alkot, különösen ha az élvezetek mellett őszinte szeretet van közöttük. A Szűz aszcendens elméletileg jó választás. Gyakorlatilag a kapcsolat tartóssága azon múlik, hogy el tudják-e viselni egymás rigolyáit: a Bika kényelemszeretete mennyire fér meg a Szűz precizitásával. A Bak aszcendenssel akkor tervezhetnek közös jövőt, ha a Bak megengedi, hogy a megkeresett pénzt költsék, élvezzék. Közben a Bika teljes biztonságban érezheti magát a Bak mellett. A Skorpió aszcendensű partner igazi kihívás egy Bikának, mivel olyan tulajdonságokkal bír, ami a Bikából hiányzik: kockázatvállalás, polgárpukkasztás. Ezek miatt nehezen tud ellenállni a Skorpiónak.

Az Ikrek napjegy és Ikrek aszcendens olyan páros, ahol sosincs kínos csend. Folyton beszélnek, nevetgélnek, jönnek-mennek. Ezt mindketten élvezik, így jól érzik magukat egymás társaságában.
A Mérleg aszcendens is levegőelem, ahogy az Ikrek. Emiatt elemükben érzik magukat, ha együtt vannak. Kérdés, hogy az Ikrek elég érzékeny-e a Mérleg rezdüléseire. A Vízöntő aszcendens szintén levegős. Ő szabad „madár”, akit nem lehet korlátozni. Ez az Ikreknek kezdetben imponál, hosszú távon viszont feladatot jelent. Mágneses erő működik az Ikrek napjegy és Nyilas aszcendens között. A levegő felszíthatja a Nyilas tüzét, de ha sok, ki is olthatja. Az Ikreknek észnél kell lenniük, és nem szabad túlzásba vinniük pl. az irányítást.

A Rák-szülött és a Rák ascendensű ember között nincs nézeteltérés. Szinte mindenben egyetértenek, finom, gyengéd szálak kötik össze őket. Szeretetteljes párt alkotnak. A Skorpió aszcendens is víz elemű, szóval az érzelmek nála is nagy szerepet játszanak. Csakhogy amíg a Rák kerüli a konfliktust, a Skorpiónak a vita felér egy izgató előjátékkal. A Halak aszcendenssel alkothatja a legharmonikusabb párost a Rák. Képesek tökéletesen összeolvadni, vagyis elválaszthatatlanok. A Rák napjegy számára a legtöbb fejlődést egy Bak aszcendensűvel alkotott párosítás hozhatja. Kérdés, hogy a Bak enged-e teret az Rák érzéseinek, illetve hogy a Rák elviseli-e a Bak zárkózottságát. Ha igen, akkor életre szóló az ő kapcsolatuk.

Az Oroszlán napjegy Oroszlán aszcendens lehet eszméletlenül jó vagy eszméletlenül rossz párosítás. Attól függ, hogy félre tudják-e tenni a domináló késztetésüket az összhang megtalálása érdekében. A Kos aszcendensű partner mindenben partner: játékban, utazásokban, szexben stb. Akkor bírják sokáig együtt, ha az Oroszlán irányíthat. A Nyilas aszendens is illik az Oroszlán jegyhez. Mindketten tüzesek, de ez a tűz szenvedélyes vitába csaphat át, amit egy szerelmes kibékülésnek kell követnie. Az Oroszlán napjegyhez egy Vízöntő aszcendens passzol a leginkább. A mennyekbe repíthetik vagy a pokolba kívánhatják egymást. Előbbi akkor történik, ha az Oroszlán megkapja az elismerést, a Vízöntő pedig a kellő szabadságot.

A Szűz-szülött egy Szűz ascendensűhöz nagyon lassan közeledik, mert mindketten óvatosak. Ha sikerül leküzdeniük a kezdeti félénkségüket, akkor komoly kapcsolat alakulhat ki közöttük. A Bika aszcendensű pár illik a Szűzhöz. Igaz, hogy van pár pont, ahol idegesíthetik egymást: töréspont lehet pl. a Bika lustasága és a Szűz rendmániája. Ha ezen felül tudnak kerekedni, akkor minden gömbölyű lesz. A Bak aszcendenssel jöhet ki a legjobban a Szűz. Csak kérdés, hogy működik-e kellő gyengédség és intimitás a kapcsolatukban. Az igazi szerelem egy Halak aszcendensűvel alakulhat ki. A Szűz zavarba jöhet a Halak áradó szeretete miatt, de pont ez az, amire szüksége van: nem kell fegyelmezni, kontrollálni az érzelmeket, azoknak hömpölyögniük kell.

A Mérleg napjegyű egy Mérleg aszcendensűvel azért alkot remek párost, mert mindketten figyelmesek, kedvesek és toleránsak. Ennél jobb alap nem is kell egy jó kapcsolathoz. Az Ikrek aszcendens a Mérleghez hasonlóan levegős. Órákig tudnak beszélgetni, eszmét cserélni. Kérdés, hogy köztük a testiség is olyan briliáns-e, mint a szellemiség. A Vízöntő aszcendens a Mérlegnek azért tetszik, mert bolondos, eszes és szabadelvű, és épp ez az, ami a kapcsolat elején vonzó, de később vita tárgyává válhat. A Mérleghez a Kos aszcendens illik a legjobban. Tőle ellesheti, hogyan kell kiállnia magáért, közben megszelídítheti a féktelen Kost. Ha ez sikerül, akkor a ló és lovas harmóniájával vágtathatnak a közös jövő felé.

A Skorpió napjegyű és a Skorpió aszcendensű sosem unatkozik együtt. Folyton provokálják, cukkolják egymást. Ez kiváló előjáték lehet, de egy idő után fárasztóvá válhat. Meg kell találniuk a helyes mértéket. A Rák aszcendensű partner lecsillapíthatja a Skorpió vadságát, csak azt nem tudni, hogy addigra ő hány sebet szerez. Ezeket a Skorpió begyógyíthatja, ha eléggé szeretik egymást. A Halak aszcendens szintén vízelem, ahogy a Skorpió. Kiegészítik egymást, mert a Halak határtalan, a Skorpió határozott, például a szerelemben is. A legerotikusabb párosítás a Skorpió napjegy és Bika aszcendens: mindkettő lételeme az élvezet. A Bika az asztalnál kezdi, a Skorpió az ágyban folytatja – szóval sosem „éheznek”.

A Nyilas napjegy egy Nyilas aszcendensűvel a lovagkort idéző párt alkothat. Mindketten értik és meg is adják a módját az udvarlásnak és minden másnak, emiatt élvezik egymás közelségét. A Kos aszcendensű társ kihozhatja a Nyilasból a gyermeki részt, ami önfeledt és felhőtlenül optimista. Ez mindkettőjüknek óriásit emel a hangulatán. Az Oroszlán aszcendens eleinte lenyűgözi a Nyilast a büszkeségével, dominanciájával. Kérdés, hogy ez nem csap-e át dicsekvésbe és elnyomásba. Az Ikrek aszcendensű partner végtelenül szórakoztató a Nyilas számára. Nem képesek egymásra unni, főleg ha megengedik maguknak, hogy a közös életet játéknak, jó mulatságnak fogják fel. Így életük végéig egy társasjátékban vesznek részt.

Ha Bak-szülött találkozik Bak aszcendensűvel, akkor biztos, hogy az elején távolságtartóak és hűvösek lesznek egymással. De amint kiderülnek az azonosságok, vonzalom alakul ki, és akár egy tartós kapcsolat is létrejöhet. A Bika aszcendensű jó hatással van a Bak napjegyre, szeretetével és gondoskodásával hamar leveszi lábáról. Amennyiben kap egy kis kényeztetést viszonzásul, garantált a siker. A Szűz aszcendenssel nyugodt párost alkotnak. Kérdés, hogy szerveznek-e elég közös programot, hogy kettesben is jól érezzék magukat. A Rák aszcendensű partner a fészek melegét nyújtja a Baknak, ettől a Bak biztonságban érezheti magát. Ha közös jövőt tervez vele, akkor el kell viselnie a szentimentális és romantikus stílust.

A Vízöntő napjegyű egy Vízöntő aszcendensűvel csak akkor jöhet ki, ha nemcsak elvárja, de meg is adja a szabadságot. Így fantasztikus magasságokba szárnyalhatnak szellemileg és szexuális szempontból is. Az Ikrek aszcendensű társ inspirálóan hat a Vízöntőre a sok kérdésével, és imponál neki az Ikrek kíváncsisága. Ha ez kölcsönös, akkor minden rendben lesz. A Mérleg aszcendensű érzékenysége miatt a Vízöntőnek kissé vissza kell fognia magát, de cserébe olyan gyengédséget kap, amitől elolvad.

A Halak-szülött egy Halak aszcendensűvel álompárt alkot. Maximálisan összeolvadnak, és mindent együtt csinálnak. A környezetük hitetlenkedve nézi, hogy meddig bírják, és csodálkoznak, hogy a végtelenségig. Egy Rák aszcendensű könnyen leveheti a Halakat a lábáról, gondoskodásával és figyelmességével olyan érzelmi biztonságot ad, amire ő vágyik. A Skorpió aszcendensű érzelmileg keményebb, mint a Halak, de pont ez az, ami kell a Halaknak, így nem lesz olyan szétfolyó és idealisztikus. A hatás kölcsönösen pozitív. A Halak számára egy Szűz aszcendens igazi kihívás. Ők a két véglet: a Halak az ideák, a Szűz az ésszerűség megtestesítője. Ha ez nem idegesíti, hanem szórakoztatja őket, akkor szerelmük egész életre szólhat.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)