Jump to content

A levegő jegyűek titkai

2021. 01. 06. 13:54

Magadra ismersz?

A kegyes hazugság mögé bújók azzal áltatják magukat, hogy csak jót akarnak. Valóban, az igazat kendőzetlenül kimondani sokszor bátorságot igényel. Ha így teszel, érett személyiség vagy, aki vállalja a véleményét és az azzal járó következményeket. A legtöbben azonban – csillagjegytől függetlenül – nem képesek erre, a legtöbbször nem.

Ikrek – spontán kerekítesz egy történetet

Pillanatok alatt egy briliáns történetet kreálsz, fantáziadús részletekkel. Csoda, hogy még nem fizettek érte, amikor előadtad. Sokszor igazán nincs is oka annak, hogy mellébeszélj, csak szereted a saját alternatív valóságodat megosztani a környezeteddel. Ami nyilván a legtöbbször sokkal izgalmasabb, mint a valóság. Tulajdonképpen te teszel szívességet, hogy a kamuval feldobod a napjukat. Vigyázz, bármilyen szórakoztatónak tűnik ez, hiteledet vesztheted.

Mérleg – amiről nem szólsz, az bűzlik

A leghatékonyabb módja számodra a hazugságnak, hogy addig halogatod a mondanivalót, amíg nem kell róla beszélned. Ez kitűnően hangzik, és sokaknál bejön. De vannak, akik nem felejtenek és egyenesen rákérdeznek nálad: mi is lett azzal a biciklivel, amit hat hónapja kölcsönadtam egy hétre? Kiválóan tudsz ködösíteni, terelni, egy idő után megtanultad, hogyan csináld ezeknél a szemtelen jó memóriájúaknál. A legtöbbször sikerül addig húzni-halasztani a témát, míg valóban leszállnak rólad, és elfelejtik. A maradék elől meg menekülsz – de ne felejtsd, hogyan járt a sánta kutya!

Vízöntő – bárkit belekeversz a sztoridba

Szuperül tudod vezetni a szálakat. Azzal is tisztában vagy, hogy minél több szereplő és cselekmény kerül egy történetbe, annál követhetetlenebbé válik. Értesz a közönség befolyásolásához, és a végén addig kevered a lapokat, míg egy csomóan megerősítik a te változatodat – és ártatlan vagy! Képes vagy rávezetni az embereket, hogy alibit biztosítsanak neked, pedig semmi közük nincs az egészhez. Hisznek neked, szerencsére mindig apróságokról van szó. De azért gondolj arra, hogy játszmáddal valakit megbánthatsz, és el is veszítheted.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pexels.com)