Jump to content

Kos, Bika, Ikrek, Rák – és az egészség

2018. 03. 13. 12:36

Az embereknek számtalan egészségügyi problémával kell szembenézni nap, mint nap. Sokan egyből a gyógyszerek után nyúlnak, pedig a természet csodáinak köszönhetően, természetes módszerekkel is gyógyulhatunk.

Kos

A kos jellemzői: vezető személyiség, nagyravágyó, ambiciózus, magabiztos, heves természetű, energikus, bátor és egyenes ember.

Betegségek melyre fogékony lehet…

A kosok hajlamosak fejfájásra, nehezen állnak ellen a stressz és túlhajszoltság okozta problémáknak.  A legkényesebb pontok a testén a fej, az agy és a szemek. Az alábbi illóolaj segíthet a problémájukon, megszűnteti a fejfájást, és a stressz és feszültség okozta egyéb problémákat.

Megoldást nyújthat…

A borsmenta olaj segíti a szervezet regenerálódást, miközben enyhíti a stressz okozta kellemetlen fejfájást.

Bika

A bikák jellemzői: elszánt, határozott, praktikus, megbízható, méltóságteljes, szereti a komfortzónáján belül maradni, hűséges, megbízható, és remek társ.

A bikák érzékeny pontjai a torok, a nyak és a pajzsmirigyek. Ezekkel gyakran meggyűlik a problémája, éppen ezért fontos, a rendszeres orvosi ellenőrzés. A bikák hajlamosak és fogékonyak a torokfájásra, torokgyulladásra, a nyakfájdalmakra. Elég egy rossz mozdulat és nyakuk könnyen meghúzódhat, becsípődhet. Valamint hajlamosak a gyakori megfázásra.

Megoldást nyújthat…

Az eukaliptusz olaj segíti a bikákat a torokfájásból gyorsan felépülni, miközben ellazítja, nyugtatja és pihenteti az izomzatot.

Ikrek

Az ikrek jellemzői: sokoldalú, kommunikatív személyiség, remek problémamegoldó, gyors, élénk, harsány, kíváncsi természetű.

Az ikrek érzékeny pontjai a vállak, a kezek a karok és a tüdő. Éppen ezért, gyakori náluk a légúti megbetegedések kialakulása, valamint a karok, vállak izomzatának problémája, rándulás, húzódás, és a kellemetlen ízületi és izomfájdalmak.

Megoldást nyújthat…

A bergamott olaj segít, az ikreknek felvenni a harcot a légúti fertőzések ellen, valamint csökkenti az izomfájdalmat, és ellazítja az izmokat.

Rák

A rák jellemzői: a rákok kiszámíthatatlanok, gondoskodó, érzékeny, türelmes, intuitív személyiségek, mindemelett szeretetteljes, nyitott emberek.

Egészség szempontjából veszélyeztetett területeik a gyomor és a mellkas. Gyakran előfordul náluk a gyomorfekély, illetve az ehhez kapcsolódó egyéb gyomor problémák, valamint a gyomorégés és a nehézlégzés.

Megoldást nyújthat…

A kamilla olaj segít a rákoknak megkönnyíteni az emésztési folyamatokat, valamint a gyomorpanaszokra is gyógyír. Csökkenti a gyomorsav okozta gyomorégést, és elősegíti a gyomorfekély okozta sebek gyógyulását.

 

 

(Forrás: 12csillagjegy.co.hu l kép: pixabay.com)