Jump to content

Rák,Oroszlán, Szűz- Növények az egyes csillagjegyek egészségmegőrzésének szolgálatában!

2018. 01. 26. 15:24

A természetnek gyógyító ereje van, csak ismerni kell és megtanulni megfelelően használni. A különféle zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények csodát művelhetnek egészségünkkel, ha megfelelően használjuk őket. Nézzük mely növények illenek az egyes csillagjegyekhez!

A rák növényei...

A dinnye egy igen közkedvelt gyümölcs, nem csak az íze isteni, de szervezetünkre is jótékonyan hat. Antioxidánsokban gazdag természetes vízhajtó, mindezek mellett, vesetisztító hatással rendelkezik. Fogyasztása emésztést serkentő és béltisztító hatású.

A jázminból elsősorban illóolajat és teát készítenek, segít eltüntetni a terhesség következtében kialakult striákat, enyhíti a menstruációs panaszokat, mindezek mellett természetes afrodiziákum.Antioxidánsban gazdag, segít megóvni a szív-és érrendszert.

A petrezselyem egy igen közkedvelt fűszernövény, mely csökkenti a magas vérnyomást, fokozza az anyagcserét, méregteleníti szervezetünket, antioxidánsban és A-,B-,K-, E-,C- vitaminban gazdag.

Az oroszlán növényei…

A grapefruit egy megosztó gyümölcs, ugyanis kesernyés erőteljes íze miatt sokan nem kedvelik. Pedig számtalan pozitív élettani hatással rendelkezik. Koleszterin és gyulladáscsökkentő, C-vitamin tartalma igen magas, kiváló választás diéta és fogyókúra esetén, a grapefruit ugyanis zsírégető hatású. Nátha esetén ajánlott, ugyanis segít elpusztítani a szervezetben megtelepedett vírusokat és baktériumokat.

A gyömbér, csökkenti a koleszterinszintet, légúti fertőzések esetén gyors megoldást nyújt, nátha és torokgyulladás esetén, mézzel és citrommal keverve, rövid időn belül kitisztítja szervezetünkből a kórokozókat.

A napraforgó stresszcsökkentő hatással bír, erősíti az immunrendszert, antioxidáns tartalma miatt csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, megoldást nyújt a kellemetlen székrekedés problémájára, vizelethajtó, valamint az ízületi panaszokat is orvosolja.

A szűz növényei…

A nárcisz nyugtatja a sérült bőrfelületet, enyhíti az égések, kiütések okozta kellemetlen égető, viszkető, fájdalmas érzést. Mindezek mellett, illóolaja nyugtató hatású.

Az édeskömény kedvezően hat emésztőrendszerünkre, szélhajtó, beindítja az emésztési folyamatokat, fokozza az anyagcserét, és a klimax kellemetlen panaszaira is megoldást jelent.

Az endívia saláta magas vitamintartalommal rendelkezik, máj- és epebetegség ellen jó választás, mindezek mellett vizelethajtó, étvágygerjesztő hatással bír. Nagy mennyiségben azonban hashajtó.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)