Jump to content

Kos, Bika, Ikrek- Gyógynövények csillagjegyek szerint

2018. 01. 26. 15:02

A természetnek gyógyító ereje van, csak ismerni kell és megtanulni megfelelően használni. A különféle zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények csodát művelhetnek egészségünkkel, ha megfelelően használjuk őket. Nézzük mely növények illenek az egyes csillagjegyekhez!

A kos növényei..

Mákvirág

A mák kiváló lázcsillapító, csökkenti a rákos sejtek kialakulásának esélyét, krém formában remek hidratáló. A mák omega-3 zsírsavban gazdag. Gyulladások ellen remek választás, ekcéma orvoslására is használják. Mindezek mellett, főzetként hajnövesztő hatással is bír.

A hagyma fogyasztása igen hasznos a kosok számára, ez a zöldség ugyanis számtalan pozitív élettani hatással rendelkezik. Többek között, szabályozza a vércukorszintet, elpusztítja a gyomor kórokózóit, erősíti a természetes bélflórát, vértisztító hatású. Mindemellett elősegíti a normál véráramlást, és kiváló ellenszere a megfázásnak.

A piros paprika

A kosok egészségügyi panaszaira nem csak a hagyma, de a paprika is megoldást nyújthat. Kiváló vitaminforrás, valamint, vasban gazdag. Elősegíti a sejtek érfalának egészségét, védelmét. Mindemellett javítja a látást, védi a szemek egészségét, elősegíti a sebgyógyulást.

A bika növényei

Az eper, ez az apró és ízletes gyümölcs, kis mérete ellenére, számtalan jótékony hatással rendelkezik. Megoldást nyújt vérnyomásproblémák esetén, bőrbetegségek, ekcéma, bőrpír ellen remek orvosság. Erősíti a szív- és érrendszert, véd a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. Bőrregeneráló hatású, természetes fogfehérítő, valamint fogyasztása vértisztító hatású-

A levendula kiváló idegnyugtató, segít oldani a stresszt, a feszültséget, és a frusztrációt. Felfrissíti a testet és a lelket is egyaránt. Főzetként gyógyítja a problémás fejbőrt, valamint a rovarcsípések okozta kellemetlen panaszokat is enyhíti. A benne található anyagoknak köszönhetően erősíti az immunrendszer védekezőképességét.

Százszorszép

Homeopátiás gyógyászat kenőcsként alkalmazza, csodát művel az ízületi és izomfájdalmakkal, alkalmazható rándulás, zúzódás, ficam és bőrbetegségek esetén egyaránt.

Ikrek növényei...

A sárgarépa szinte minden konyhában megtalálható, ám sokan nem is sejtik, hogy nem csak a leves finom ízéért felelős, de élettani hatásai is kedvezőek egészségünkre nézve. A sárgarépa magas antioxidáns tartalma miatt, megelőzi a rákos sejtek kialakulását, és elterjedését. Erősíti immunrendszerünk védekezőképességét, ellenállóvá tesz az egyes betegségek ellen. Csökkenti a bőr gyulladását, meggátolja a pattanásképződést, erősíti a fogakat, gyógyítja a fogíny gyulladást. Várandósság idején segíti a tejelválasztást, csökkenti a fertőzések , és az agyvérzés kialakulásának esélyét.

Az orgonából főként lekvárt, teát és illóolajat készítenek,melyek megoldást nyújtanak ízületi panaszok, izomfájdalom esetén, valamint a meghüléssel járó panaszok enyhítésére. Az orgona illóolaja, kiváló stresszoldó, relaxációt elősegítő, természetes nyugtató, továbbá immunrendszerünket is erősíthetjük vele.

A kapor kiváló A-, E-, B-vitamin forrás, csökkenti a vércukorszintet, orvosság nőgyógyászati panaszok és húgyúti fertőzések esetén. Fogyasztása serkentőleg hat az emésztőrendszerre, valamint a friss leheletet biztosít.

(Forrás: 12csillagjegy.hu l kép: pixabay.com)